Klusbedrijf Johan Bramer Klusbedrijf Johan Bramer
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Kjell's Opslag Kjell's Opslag
Terrascompleet.nl Terrascompleet.nl
Peter Evers Peter Evers

Basisscholen in Biddinghuizen organiseren themaweek verkeer

Maandag 11 maart 2019
Basisscholen in Biddinghuizen organiseren themaweek verkeer
Foto: De verkeersouders van het Educatief Centrum

BIDDINGHUIZEN - De drie basisscholen in Biddinghuizen, de Schatkamer, Tamarisk en De Wingerd hebben gezamenlijk een themaweek verkeer georganiseerd. Een enthousiaste groep verkeersouders heeft dit initiatief genomen.

Voor alle groepen was er naar leeftijdsniveau een activiteit gepland. Groepen 7 en 8 hebben les gehad over de dode hoeken van een vrachtwagen. Deze les is gegeven door medewerkers van Suez met behulp van een vuilniswagen. Deze les is aangeboden door TLN -Transport en Logistiek Nederland en VVN, Veilig verkeer Nederland. De kinderen konden zelf in en om de vuilniswagen ervaren waar ze zichtbaar waren voor de chauffeur en waar niet.

Groepen 5 en 6 zijn bezig geweest met een levend ganzenbord met thema verkeer. Hierbij waren de leerlingen zelf de pion. Aan de hand van verkeersvragen hebben de kinderen de verkeersregels geleerd.

De groepen 1 t/m 4 hebben verkeerslessen gekregen met het schoolpleinpakket van Veilig verkeer Nederland. Met deze verkeersborden, zebrapad en verkeerslicht zijn echte verkeerssituaties nagebootst worden op het schoolplein. De kinderen kunnen dan de geleerde verkeersregels oefenen in een veilige omgeving

Daarnaast heeft Wijkagent Jaap Glastra een gastles gegeven voor alle kinderen van groep 5 t/m 8. Jaap Glastra heeft eerst wat verteld over zijn werk als wijkagent, daarna konden de kinderen vragen stellen.

Klik hier voor alle foto's

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Basisscholen
Fruithandel Van Beek
Fruithandel Van Beek
Adverteerder in de rubriek Verkeer
Klusbedrijf Johan Bramer
Klusbedrijf Johan Bramer
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top