Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Adm. Financiële Advisering Kafa
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Opening Tulpenroute Flevoland op 13 april

Vrijdag 5 april 2019
Opening Tulpenroute Flevoland op 13 april
Foto: Tulpenroute Flevoland

BIDDINGHUIZEN - Op zaterdag 13 april om 10.30 uur vindt de opening van Tulpenroute Flevoland plaats bij Bed & Breakfast De Kandelaar te Biddinghuizen. Er is een tulpenmarkt, er wordt koffie met appeltaart geserveerd en popkoor Vaya con Dios uit Biddinghuizen verzorgt een optreden.

"Een perfecte start van de tulpenroute", zegt voorzitter Herman Vermeer enthousiast. "Ontdek de kleurrijke polder en geniet van de mooie vergezichten en de talloze tulpen". De tulpen zijn er vroeg bij dit jaar. Veel velden zijn al volop in bloei. Wacht dus niet te lang! Vanaf 13 april zijn 3 autoroutes (totaal 230 km), 4 fietsroutes (totaal 145 km) en 1 wandelroute (10 km) in Dronten, Lelystad en Zeewolde bewegwijzerd.

Wil je Tulpenroute Flevoland op een andere manier ervaren? Bij Bed & Breakfast de Kandelaar en Europarcs Zuiderzee in Biddinghuizen is het mogelijk om fietsen te huren. Het is ook mogelijk om op een gehuurde kickbike step, een retroscooter of vintage Volkswagen de provincie te ontdekken.


Tulpenroute Flevoland bestaat 5 jaar
Vermeer: "In vijf jaar zijn we uitgegroeid tot een jaarlijks evenement dat niet alleen veel Flevolanders trekt, maar ook populair is bij (internationale) toeristen. Een van de doelen van Tulpenroute Flevoland is om mensen kennis te laten maken met de veelzijdigheid van Flevoland. Dit doen we onder andere door in de buurt van de routes leuke activiteiten te organiseren".

Er is dit jubileumjaar veel te doen. "Doe onderweg mee aan een workshop, ga lunchen in een boomgaard, laat je door een boer informeren over hoe tulpen groeien, proef onderweg een heerlijk ambachtelijk ijsje of pluk je eigen boeket in een pluktuin. We vertellen de bezoekers graag het verhaal van onze mooie provincie!", aldus Herman Vermeer.

"Dankzij alle vrijwilligers en sponsoren (en in het bijzonder onze hoofdsponsoren Countus, Rabobank Flevoland en de gemeente Dronten, Lelystad en Zeewolde) staat de organisatie als een huis. Ieder jaar weten we meer mensen, bedrijven en organisaties bij ons Flevolandse evenement te betrekken", besluit Vermeer.

De opening is traditiegetrouw bij De Kandelaar in Biddinghuizen. Iedereen is van harte welkom. De aanwezigheid van de gouden trekker van Team Agro NL geeft de dag, heel passend bij de Gouden Eeuw, het thema van dit jaar, een extra gouden randje. De Kandelaar is te vinden aan Hoekwantweg 7 in Biddinghuizen. Wil je de routes downloaden of wil je meer weten over tulpen en de activiteiten langs de routes? Neem dan een kijkje op www.tulpenrouteflevoland.nl.

Tulpenroute Flevoland / Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Tulpenroute
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 6.6 °C
  • 5.4 mm
  • 9.3 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top