Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Peter Evers Peter Evers
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Gemeente vraagt inwoners naar goede locaties voor laadpalen

Woensdag 1 mei 2019
Gemeente vraagt inwoners naar goede locaties voor laadpalen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Voor inwoners in de gemeente Dronten die geen mogelijkheid hebben om op eigen terrein hun elektrische auto op te laden wil de gemeente openbare laadpalen plaatsen in woonwijken. Daartoe wordt eerst met inwoners een plankaart opgesteld.

'Door het plaatsen van laadpalen hebben mensen werkelijk de keuzevrijheid op welke wijze zij willen reizen en stimuleren we het gebruik van elektrisch rijden', stelt wethouder Korting van Verkeer en Vervoer. 'Dit is één van onze speerpunten in het Gemeentelijk Verkeers- en vervoersplan.' De vraag waar (toekomstige) laadpalen kunnen staan, wordt gesteld aan inwoners. Er is een campagne opgestart om mensen te vragen de plankaart op te tekenen. Online en tijdens informatieavonden. De gemeente Dronten streeft ernaar om eind 2019 de eerste 20 laadpalen te hebben geplaatst.

Wethouder Ton van Amerongen: 'Bij de behandeling van het Klimaatsbeleidsplan hebben we het belang onderstreept van een duurzame toekomst en schone lucht. Één van de maatregelen die daaraan bijdraagt is het stimuleren van het gebruik van de fiets en het faciliteren van elektrisch rijden. Hiermee geven wij invulling aan onze duurzaamheidsambities op dit onderdeel.'

Bijeenkomsten en online enquête
Elektrisch rijders laden bij voorkeur hun auto op eigen terrein op. Voor inwoners die geen mogelijkheid hebben om op eigen terrein op te laden wil de gemeente locaties in woonwijken waar in de toekomst openbare laadpalen kunnen staan. De vraag waar wordt gesteld aan de inwoners. De gemeente gaat hierover met inwoners in gesprek tijdens bijeenkomsten in de drie kernen. Deze vinden plaats op:

• maandag 13 mei in Dronten (Ichthus College, Jupiterweg 25);
• maandag 24 juni in Biddinghuizen (Het Koetshuis, Baan 33) en;
• dinsdag 25 juni in Swifterbant (De Steiger, De Heraldiek 2A).

Inloop met koffie om 19.15 uur. De avonden starten om 19.30 uur. Aanmelden is gewenst. Dit kan via: w.sasse@dronten.nl.

Tijdens de bijeenkomsten kan worden aangegeven wat men goede locaties lijkt voor de laadpalen. Aan de hand van de suggesties kan een goede verdeling worden gemaakt voor de laadpaallocaties. Uiteindelijk doel is om een plankaart met daarop de (toekomstige) locaties voor laadpalen. Deze kaart wordt de basis voor het plaatsen van laadpalen in de openbare ruimte.

U kunt ook een enquête invullen over openbare laadpalen in de periode van 30 april tot en met 25 juni op www.dronten.nl/laadpaal of via onderstaande link.

Vul de enquête in

Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top