Tel. 0321-333169 Peter Evers
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat

Inloopavonden over Windplan Groen

Zondag 5 mei 2019
Inloopavonden over Windplan Groen
Een visualisatie van enkele beoogde nieuwe windturbines van Windplan Groen
Foto: Windplan Groen

BIDDINGHUIZEN - Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) organiseert samen met Windkoepel Groen in mei vier inloopavonden over Windplan Groen, een plan voor 90 nieuwe windturbines in Oostelijk Flevoland. De inloopavonden worden gehouden in Lelystad, Ketelhaven, Dronten en Biddinghuizen.

De inloopavonden worden gehouden op:

  • 6 mei, congrescentrum de Pijler, Ketelmeerstraat 90, Lelystad (19.00 tot 21.00 uur).
  • 8 mei, Hotel Lands End, Vossemeerdijk 23, Ketelhaven (19.00 tot 21.00 uur)
  • 15 mei, zaal Open Hof, De Zuid 2, Dronten (19.00 tot 21.00 uur)
  • 16 mei, kerk- en zalencentrum De Voorhof, Akkerhof 3, Biddinghuizen (19.00 tot 21.00 uur).


Vooraf aanmelden voor deze bijeenkomsten is niet nodig, bezoekers kunnen tussen 19.00 en 21.00 uur binnenlopen. Tijdens de inloopbijeenkomsten vinden bezoekers informatie over het project en de procedure.

Er zijn medewerkers vanuit meerdere organisaties (zoals ministerie van EZK, lokale overheden, Windkoepel Groen en onderzoeksbureaus) aanwezig aan wie bezoekers gerichte vragen kunnen stellen.

Ontwerp-inpassingsplan en ontwerp-vergunningen ter inzage
Aanleiding voor deze inloopavonden is de terinzagelegging van het ontwerp-inpassingsplan. Om Windplan Groen daadwerkelijk te kunnen realiseren, moet er een zogeheten inpassingsplan worden vastgesteld en vergunningen worden verleend. Het inpassingsplan voor Windplan Groen is in feite een bestemmingsplan zoals ook gemeenten dat kunnen vaststellen. Het verschil is dat dit inpassingsplan wordt vastgesteld door de ministers van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). De procedure die hiervoor nodig is, wordt gecoördineerd door de minister van EZK. Het inpassingsplan wordt in afstemming met de lokale overheden opgesteld.

Het ontwerp-inpassingsplan en de ontwerp-vergunningen liggen van vrijdag 26 april 2019 tot en met donderdag 6 juni 2019 ter inzage. Een kennisgeving van de terinzagelegging is gepubliceerd in de Staatscourant, in huis-aan-huisbladen, en op de website van Bureau Energieprojecten. Via de website van Bureau Energieprojecten zijn ook de stukken in te zien en staat beschreven hoe er een zienswijze kan worden ingediend.

Over Windplan Groen
Windkoepel Groen (WKG) werkt aan de ontwikkeling van Windplan Groen, in het oostelijk deel van de provincie Flevoland (gemeenten Dronten en Lelystad). WKG is een samenwerking van meerdere windparken in dit gebied. Samen met de overheden maken zij één Windplan Groen.

Inwoners van de gemeenten Dronten en Lelystad krijgen de mogelijkheid tot financiële participatie in het windplan, zodat zij kunnen meeprofiteren van hernieuwbare energie. Daarnaast leveren de
nieuwe windturbines elk jaar een gebiedsgebonden bijdrage die, ook in overleg met inwoners van de woonkernen, een bestemming krijgt voor een aantoonbare kwaliteitsverbetering in de omgeving.

Website en nieuwsbrief
Kijk voor meer informatie over Windplan Groen op de website: https://www.windplangroen.nl

Aanmelden voor de nieuwsbrief over Windplan Groen kan ook via deze website. Vragen, opmerkingen of suggesties kunnen worden gemaild naar info@windplangroen.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Windmolens
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 12.5 °C
  • 0.4 mm
  • 19.3 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top