Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Tel. 0321-333169 Peter Evers

Koen Lambers en Gossee Winnubst winnen Zilver in Amsterdam

Maandag 13 mei 2019
Koen Lambers en Gossee Winnubst winnen Zilver in Amsterdam
Foto: BAS Judo

BIDDINGHUIZEN - In het weekend van 11 en 12 mei vonden de open Amsterdamse judo kampioenschappen plaats. De Judoka's konden inschrijven voor recreatief judo en judo op wedstrijdstrijd niveau.

Op recreatief gebied kwamen er 4 judoka's namens BAS-Budo in actie. Allen lieten ze goed judo zien en werden de nodige partijen gewonnen, Voor Quinty van de Ridder was dit haar eerste grote toernooi buiten de polder. Best spannend allemaal maar in haar eerste wedstrijd al scoorde zij een wazari. Die was vast binnen.

Thijs van den Hoorn kwam door de spanning wat moeizaam op gang en verloor zijn eerste partij, na een peptalk en coaching herpakte hij zich en ging sterker judoën.

Goewan Winnubst was aanvallend aan het judoën. Hij won zijn de eerste wedstrijd met een houdgreep die volgde op een wazari, hierdoor was 10 sec houdgreep voldoende voor de wist. In een latere patrij kreeg hij zijn tegenstander met twee voeten van de vloer na een overname die hij afmaakte met een o soto gari.

Zowel Quinty,als Thijs, en Goewan mochten een Bronzen medaille omhangen. Koen Lambers ging zelfs met een Zilveren plak naar huis. Hij stond goed op de mat en wist drie van zijn vier partijen te winnen, 3 op punten en 1 op scheidsrechter beslissing.

Later op de middag mochten de wedstrijd judoka's aantreden. BAS-Budo werd in deze klasse vertegenwoordigd door Gossee Winnubst. Vorig jaar Judode Gossee op dit toernooi in de recreatieve klasse en werd daarin Kampioen van Amsterdam.

Dit jaar heeft Gossee een stap omhoog gezet van recreatief naar wedstrijd judo. Met goed geconcerteerd en aanvallend judo won Gossee al zijn wedstrijden behalve tegen de uiteindelijk nr. 1. Deze wedstrijd begon hij goed. Maar helaas werd zijn beenhaak niet beloond met een ipon. Op de grond belande hij uiteindelijk in een houdgreep. Die hij afklopte nadat zijn maag in de verdrukking kwam in de houdgreep.

Hierdoor ging de winst naar de tegenstander en greep Gossee net naast het goud maar pakte verdiend de zilveren plak.

BAS Budo


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Budo
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 9.0 °C
  • 0.0 mm
  • 11.4 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top