Adm. Financiële Advisering Kafa
Flevolamb Flevolamb
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Teakhouten meubelen PolderTEAK

CDA kondigt motie Windplan aan

Woensdag 15 mei 2019
CDA kondigt motie Windplan aan
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Het CDA heeft op 9 mei jl. in de raad een motie aangekondigd met kaders voor de besteding en het beheer van het gebiedsfonds zoals vastgelegd in het Regioplan Wind.

De gemeente Dronten gaat de komende weken samen met de initiatiefnemers van de windmolens nadere afspraken maken over de gebiedsgebonden bijdragen, waarmee het gebiedsfonds wordt gevuld.

Het CDA maakt zich grote zorgen of de gebiedsgebonden bijdrage straks wel echt in het gebied terecht komt. Het CDA ziet de gebiedsgebonden bijdrage als een compensatie voor de inwoners van de woonkernen Biddinghuizen, Swifterbant, Dronten en buurtschap Ketelhaven voor de verandering van hun leefomgeving door de geplande windmolens.

Het gebiedsfonds wordt gevuld door de initiatiefnemers met €1.050,= per opgestelde Megawatt per jaar. Dat komt neer op circa €250.000,- tot €400.000,= per jaar (per gebied).

Het is daarom van het grootste belang dat de gemeenteraad nu kaders mee gaat geven aan het college en de initiatiefnemers van de windmolens om te zorgen dat dit geld op de juiste plaats terecht komt. Het CDA wil dat de gelden worden beheerd door een onafhankelijke stichting, op afstand van de gemeente Dronten en de initiatiefnemers.

Een onafhankelijke toetsingscommissie moet namens de inwoners de ingediende projecten en verzoeken gaan toetsen op de in het Regioplan genoemde criteria van duurzaamheid, landschap en leefbaarheid.

"Alleen op die manier kunnen we waarborgen dat deze gelden alléén ten goede komen van de inwoners ter compensatie en niet ten dienste staan van de begroting van de gemeente Dronten" aldus het CDA.


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Windmolens
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
Adverteerder in de rubriek Politiek
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 16.6 °C
  • 0.0 mm
  • 20.2 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top