Fruithandel Van Beek Fruithandel Van Beek
De Kubbe BV - Biddinghuizen De Kubbe BV - Biddinghuizen
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Verkeersschool Kooij & Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Gemeenteraad steunt zienswijze Windplan Groen

Donderdag 23 mei 2019
Gemeenteraad steunt zienswijze Windplan Groen
Een visualisatie van enkele beoogde nieuwe windturbines van Windplan Groen.
Foto: Windplan Groen (Rechtenvrij)

BIDDINGHUIZEN - De gemeenteraad is in meerderheid akkoord gegaan met de zienswijze van het college van burgemeester en wethouders over Windplan Groen. Dat plan voorziet in de aanleg van 89 windturbines in de gemeente. Het Rijk besluit over de realisatie van dat plan.

De gemeenteraad laat met de zienswijze weten voor een groot deel in te stemmen met Windplan Groen, maar op aantal punten bezwaren te hebben. De gemeenteraad maakt zich zorgen over overlast voor direct omwonenden van de turbines en hoopt dat daar bij de locaties van molens rekening mee gehouden kan worden.

De raad maakt zich vooral zorgen over de voorgenomen plaatsing van vijf turbines bij Ketelhaven en Biddinghuizen. Bewoners hebben bij de gemeente aangegeven dat zij hinder van de molens vrezen, omdat ze te dicht bij de bebouwing zouden staan. De bezwaren gaan over slagschaduw, geluid, de waarde van onroerend goed, veiligheid en turbineverlichting. De gemeenteraad vraagt het Rijk en de initiatiefnemers van het Windplan Groen om daar voldoende oog voor te hebben.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Windmolens
Peter Evers
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top