Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Flevolamb Flevolamb
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek

Celstraf voor seksueel lastigvallen kinderen

Donderdag 6 juni 2019
Celstraf voor seksueel lastigvallen kinderen
Foto: Pixabay / rechtenvrije foto

BIDDINGHUIZEN - Een 63-jarige man uit Assen is veroordeeld tot negen maanden cel voor het seksueel lastigvallen van kinderen. In de zomer van 2018 deed hij dat in een park in Assen en een zwembad bij een camping in Biddinghuizen.

Vijf maanden van de celstraf zijn voorwaardelijk. Dat komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie, hoewel die er nog een proeftijd van vijf jaar bij wilde. De rechtbank hield het bij een proeftijd van drie jaar, 'omdat vijf jaar juridisch niet mogelijk is'.

In de zomer van 2018 kwamen er in Assen verschillende meldingen binnen bij de politie over een man die bij de Baggelhuizerplas zijn broek steeds liet zakken. Ook werd gemeld dat hij zich zichtbaar bevredigde. Op 24 juli ging de man naar een zwembad bij een camping in Biddinghuizen. Twee jongetjes werden daar in de kleedkamer geconfronteerd met de man die zichtbaar masturbeerde.

Verborgen camera
De politie had de man al een paar weken in het vizier en de agenten waren hem gevolgd. In de kleedkamer was een tas met daarin een verborgen camera opgehangen. De ontuchtige handelingen voor de ogen van deze kinderen werden op beeld vastgelegd. Zo kon de man op heterdaad betrapt worden.

Hij blijft ontkennen, ondanks dat hij vaker veroordeeld is voor soortgelijke zaken. De rechter tilde er zwaar aan dat de Assenaar geen verantwoordelijkheid neemt voor zijn daden. De man werkt nergens aan mee omdat hij naar eigen zeggen niks gedaan heeft. Hij zegt geen problemen te hebben. Een opgelegde behandeling is dan ook geen haalbare kaart, zei de rechter.

De man is eerder telkens na een veroordeling in hoger beroep gegaan. Heel waarschijnlijk gaat hij dat nu ook weer doen.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 17.1 °C
  • 0.0 mm
  • 15.4 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2020
BHZNet Tourmanager 2020 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top