Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Adm. Financiële Advisering Kafa
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

OFW viert 50-jarig jubileum

Dinsdag 15 oktober 2019
OFW viert 50-jarig jubileum
Kantoor van OFW in 1974
Foto: Oost Flevoland Woondiensten - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Vrijdag 1 november viert Oost Flevoland Woondiensten (OFW) haar 50-jarig jubileum in De Meerpaal in Dronten. Een dag die in het teken zal staan van de rijke historie, verbinding; vieren wat OFW samen het partners heeft bereikt en inspiratie voor de toekomst. Eén van de tafelgasten is Huurders Belangen Vereniging voorzitter Claudia van Loveren uit Biddinghuizen.

Samen met haar partners zet OFW zich een halve eeuw in voor goed wonen in de gemeente Dronten. "Er is veel om trots op te zijn met elkaar en dat vieren we natuurlijk graag. We willen met onze gasten mooie herinneringen ophalen en elkaar inspireren voor de toekomst", aldus Truus Sweringa directeur bestuurder OFW.

Jan Rotmans, professor in Sustainability Transitions van de Erasmus Universiteit, houdt een keynote over de betekenis van de transitie naar een duurzame samenleving.

Tafelgesprek
Tafelgasten Jop Fackeldey (gedeputeerde provincie Flevoland), Vera Dam (directeur Natuur en Milieu Federatie Flevoland), Claudia van Loveren (voorzitter Huurders Belangen Vereniging) en Marco Kersing (manager Vastgoed OFW) gaan in gesprek over het thema 'Duurzaam goed wonen'. Waarna Peter van Bergen (wethouder gemeente Dronten), Aukje Reinders (voorzitter Raad van Bestuur Coloriet), Ron van Eeden (directeur Markt bij Kwintes) en Nathalie Crone (manager Wonen OFW) hun visie delen op het thema 'De inclusieve samenleving'.

Expositie historische foto's en WoonDromen
Op het plein van De Meerpaal kunnen gasten historische foto's en WoonDromen van leerlingen uit groep 8 van basisscholen uit de gemeente Dronten bezichtigen. In de ochtend van vrijdag 1 november bouwen deze leerlingen hun WoonDroom van karton en ander restmateriaal. Sweringa: "We zijn erg benieuwd naar de ontwerpen. Hoe wonen we volgens hen in de toekomst? We laten ons graag inspireren."

Geschiedenis vastgelegd in jubileumboek
50 jaar geleden, op 1 november 1969 werd toen nog Woningbouwver¬eniging Oost-Flevoland door de vakbonden NVV, NKV en CNV opge¬richt. Sweringa: "Bij ons 50-jarig bestaan vinden we het bijzonder om de geschiedenis te kunnen vastleggen door interviews met mensen die dit allemaal hebben meegemaakt. Die bij de opbouw van dit gebied betrokken waren, die hier als polderpioniers kwamen wonen. Hoe was die beginperiode, waarom gebeur¬den dingen zoals ze gingen, wat waren de ambities en wat is er van waar gemaakt? Waar onderscheidt Dronten zich van het "oude land", een gebied dat er eeuwen over deed om zich te ontwikkelen tot een woongebied van eenzelfde omvang. Wat deed de snelle groei met de gemeenschap?" Deze geschiedenis heeft OFW vastgelegd in een jubileumboek. OFW hoopt dat dit boek veel herkenning geeft. Het boek wordt op vrijdag 1 november uitgereikt.

Aanmelden
Samenwerkingspartners, belanghouders, huurders en oud-medewerkers kunnen zich aanmelden op de website van OFW: http://ofw.nl/50jaar

Oost Flevoland Woondiensten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
Adverteerder in de rubriek OFW
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top