Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Trap kunstwerk dicht voor publiek

Maandag 21 oktober 2019
Trap kunstwerk dicht voor publiek
Foto: Bob Gramsma

BIDDINGHUIZEN - De gemeente Dronten heeft de trap van het kunstwerk Riff dichtgetimmerd met een houten plaat. Zo kunnen bezoekers niet naar het dak gaan. Ook is er een bord geplaatst waarop staat dat het betreden op eigen risico is.

Het kunstwerk is zeven meter hoog. Bij de opening gingen bezoekers via de trap naar boven. Veel mensen vonden het levensgevaarlijk omdat er geen hek op kunstwerk is geplaatst. Vooral kinderen zouden van de rand kunnen vallen. Vlak na de opening kondigde de gemeente aan om maatregelen te nemen voor de veiligheid.

Bij het afgeven van een vergunning voor het kunstwerk is er gekeken naar hoeveel gewicht de bovenkant aankan. Het dak is berekend op het gewicht van bijvoorbeeld sneeuw en mensen die voor onderhoud het bouwwerk op moeten, maar niet op het gewicht van publiek.

Passanten juichen de tijdelijke maatregel toe. Hoelang de trap dicht blijft voor het publiek en wanneer de gemeente Dronten met definitieve veiligheidsmaatregelen komt, is niet duidelijk.

Het landschapskunstwerk aan de Spijkweg bij Biddinghuizen is op 12 oktober voor het publiek geopend. Het is een cadeau van de provincie Flevoland aan de gemeente Dronten. Riff is bedoeld als blijvende herinnering aan de ontstaansgeschiedenis van Flevoland. De Nederlands-Zwitserse kunstenaar Bob Gramsma ontwierp het ter ere van 100 jaar Zuiderzeewet.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Kunst
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top