Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Flevolamb Flevolamb
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

ChristenUnie: Landschapskunst moet vrij toegankelijk zijn

Zaterdag 26 oktober 2019
ChristenUnie: Landschapskunst moet vrij toegankelijk zijn
Foto: Bob Gramsma

BIDDINGHUIZEN - De statenfractie van de ChristenUnie heeft schriftelijke vragen gesteld over de afsluiting van het landschapskunstwerk Riff bij Dronten. Een trap waarmee naar boven geklommen kon worden, werd nog geen week na de officiële presentatie van het kunstwerk door de gemeente Dronten dichtgetimmerd. Dit om te voorkomen dat er bezoekers naar beneden zouden vallen.

De ChristenUnie stelt dat kunst in de openbare ruimte een maatschappelijke functie heeft. Daarom moet Riff volgens de partij toegankelijk zijn voor publiek. Dronten zou er daarom voor moeten zorgen dat het geschenk van de provincie weer op een veilige manier toegankelijk wordt voor het publiek.

CU-fractievoorzitter Tamara Strating is ook benieuwd of provincie en de gemeente Dronten overleg hebben gevoerd, voordat werd besloten tot sluiting voor het publiek. Ze vraagt zich ook af of de provincie tijdens de aanbesteding van deze opdracht al wist dat er mogelijk een voor het publiek onveilige situatie zou kunnen ontstaan.

De gemeente Dronten heeft overigens onlangs laten weten dat de huidige afsluiting van het kunstwerk van tijdelijke aard is en dat wordt nagedacht over een structurele oplossing voor de onveilige situatie.

De ChristenUnie stelt altijd al kritisch te zijn geweest over landschapskunst. De partij vindt dat dergelijke kunstwerken veel geld kosten en slecht onderhouden worden. Als dit een gevaar oplevert voor de bezoekers, gaat er volgens de fractie iets goed mis.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Kunst
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 18.3 °C
  • 0.0 mm
  • 21.0 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top