Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Tel. 0321-333169 Peter Evers
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Opnieuw groei banen in Flevoland

Dinsdag 5 november 2019
Opnieuw groei banen in Flevoland
Foto: Provincie Flevoland

BIDDINGHUIZEN - Het laatste werkgelegenheidsonderzoek van de provincie Flevoland laat zien dat het aantal banen en vestigingen in Flevoland verder groeit. Deze groei is breed in de provincie terug te vinden. Alle Flevolandse gemeenten profiteren van een forse groei van zowel het aantal banen als van het aantal vestigingen van bedrijven.

Het aantal banen groeide tussen 2018 en 2019 met 4,1% tot een totaal van 190.064 banen. Ook het aantal vestigingen groeide met 5,5% tot een aantal van 42.024.

Gedeputeerde Jan-Nico Appelman: "De Flevolandse economie draait op volle toeren. Er is echter werk aan de winkel, ondanks deze mooie cijfers. Meer dan de helft van de groei zien we bij kleine en middelgrote bedrijven (2-99 werknemers). Dat zijn meestal de bedrijven die de opstartfase voorbij zijn. Het is daarom belangrijk voor Provincie Flevoland dat we hen de ruimte geven om verder te groeien."

Groei in bestaande bedrijven en alle sectoren
Het grootste gedeelte van de totale banengroei in de provincie komt voor rekening van al in Flevoland gevestigde bedrijven (61%). Dit laat zien dat inzetten op het aantrekken van nieuwe vestigingen weliswaar belangrijk is, maar dat een focus op bestaande bedrijvigheid ook van groot belang is voor de werkgelegenheidsontwikkeling.

In bijna alle sectoren groeit het aantal banen in Flevoland. Met name in de uitzendbranche, gevolgd door horeca en de bouw. Wat hierin opvalt is dat de grootste groei in sectoren zit die gevoelig zijn voor schommelingen van de economische groei.


Het onderzoek
Het jaarlijkse werkgelegenheidsonderzoek geeft inzicht in de ontwikkeling van het aantal banen en vestigingen in de provincie Flevoland. De provincie en de gemeenten gebruiken de resultaten van het onderzoek onder meer voor beleidsvorming op het gebied van economie en arbeidsmarkt.

Meer cijfers zijn te vinden op https://www.flevoland.nl/werkgelegenheidsonderzoek2019.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Tel. 0321-333169
Peter Evers
Adverteerder in de rubriek Werk
Tel. 0321-333169
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top