Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Cel geëist tegen Colombiaanse telefoondieven Defqon.1

Vrijdag 22 november 2019
Cel geëist tegen Colombiaanse telefoondieven Defqon.1
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Voor de diefstal van zeker 113 mobiele telefoons tijdens het dancefestival Defqon in juni in Biddinghuizen zijn voor de rechtbank in Lelystad celstraffen van zestien maanden geëist.

In de zaak stonden zes mannen en één vrouw uit Colombia terecht, maar slechts twee van hen zitten nog vast in Nederland. De vijf anderen zijn door de vreemdelingenpolitie uitgezet omdat ze een Europees inreisverbod hadden. De twee wilden niets tegen de rechter zeggen, behalve dat ze in Spanje waren geweest en de wereld wilden leren kennen.

Van de 113 mobieltjes die bij de Colombianen werden aangetroffen, zijn er inmiddels 71 weer terug bij de eigenaar. Het Openbaar Ministerie ziet de diefstal als mobiel banditisme, waarbij sprake was van een "geraffineerde samenwerking bij de strooptocht".

Festivals zijn een geliefd doelwit van dergelijke mobiele bendes. Op Mysteryland in Vijfhuizen verdwenen in augustus tientallen telefoons en op het Belgische muziekfestival Pukkelpop in Hasselt werd dezelfde maand een man opgepakt met 77 telefoons in zijn rugzak.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Defqon.1
Flevolamb
Flevolamb
Adverteerder in de rubriek Rechtzaken
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top