Adm. Financiële Advisering Kafa
Flevolamb Flevolamb
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

Wethouder legt verantwoording af over windmolens

Dinsdag 14 januari 2020
Wethouder legt verantwoording af over windmolens
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Zo'n vijftig inwoners van Biddinghuizen zijn maandag afgekomen op een inloopavond van de gemeente over Windplan Groen. Wethouder Roelof Siepel legde in het Koetshuis uit waarom er niets kan worden veranderd aan de plannen om grote windmolens vlakbij het dorp te bouwen.

Vorige week werd bekend dat de gemeente Dronten geen mogelijkheden ziet om de nieuwe windmolens bij Biddinghuizen en Ketelhaven verder van de woonkernen te plaatsen. Het gaat om turbines met een hoogte van 250 meter. Bewoners zijn bang voor geluidsoverlast, slagschaduw van de wieken en waardevermindering van hun huizen.

Wethouder Siepel wilde tijdens de inloopavond verantwoording afleggen van de pogingen die zijn gedaan om de windmolens op een andere plek te krijgen, of er minder te laten plaatsen. De aanwezigen hebben zich laten overtuigen dat de gemeente daar inderdaad haar uiterste best voor heeft gedaan. Toch overheerste wel een groot gevoel van teleurstelling, want ondanks alle protesten en het aandragen van alternatieven, gaan de initiatiefnemers van Windplan Groen door met het plan.

Ook wethouder Siepel zegt dat hij het graag anders had gezien en dat hij hoopt dat zich in de komende tijd nog een mogelijkheid voor zal doen, waardoor de inwoners van Biddinghuizen minder last zullen krijgen van de windmolens.

De inloopavond zal over een paar weken een vervolg krijgen. De gemeente heeft beloofd tijdens deze avond dieper in te gaan op de redenen waarom elk voorgesteld alternatief van tafel is gegaan.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Windmolens
Tel. 0321-333169
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top