AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Adm. Financiële Advisering Kafa

Provincie tevreden over asbestsanering

Vrijdag 21 februari 2020
Provincie tevreden over asbestsanering
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De provinciale subsidie voor asbestsanering, in combinatie met het plaatsen van zonnepanelen, is in het eerste jaar al goed gebruikt. Zo is er inmiddels meer dan 100.000 m2 asbestdak gesaneerd. En 60.000 m2 staat klaar om gesaneerd te worden. Er is al voor 11 miljoen wattpiek aan zonnepanelen geplaatst. Deze panelen wekken samen genoeg energie op om 3.200 huishoudens van stroom te voorzien.

Naast de zonnepanelen is bij een aantal daken extra isolatie aangebracht voor energiebesparing. Voor 2020 is er nog een bedrag van iets meer dan 600.000 euro beschikbaar. In totaal was er 1,5 miljoen euro beschikbaar voor deze subsidieregeling.

Gedeputeerde roept woningbezitters op subsidie aan te vragen
Gedeputeerde Jop Fackeldey: "Ik ben blij dat wij als provincie met deze regeling bijdragen aan zowel de asbestsanering van onze woningen en bedrijfspanden én aan het stimuleren van de opwek van duurzame energie. Bedrijven weten tot nu toe hun weg naar de subsidie beter te vinden dan de particulieren. Daarom roep ik woningbezitters in Flevoland op om nog meer gebruik te maken van deze regeling, nu er nog voldoende geld beschikbaar is."

Voorwaarden
Om in aanmerking te komen voor een subsidie is het plaatsen van zonnepanelen in combinatie met saneren de grootste voorwaarde. Hiervoor is een basisbedrag van 500 euro beschikbaar, met daarnaast €6,50 per vierkante meter dakoppervlakte. Voor daken groter dan 250m2 geldt een bedrag van €4,50 per vierkante meter. Wordt er naast het plaatsen van zonnepanelen ook isolatie aangebracht op het dak, dan komt er nog €2,- per vierkante meter bij. Er geldt per eigenaar een maximum van €25.000. Mocht het dak niet geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen, dan mogen de panelen ook op een ander dak geplaatst worden.

Meer weten
Kijk onder subsidies op de website van de provincie.

Bron: Provincie Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top