AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Adm. Financiële Advisering Kafa
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek

Nickay Willems gaat met alle liefde Alpe d'Huez weer op

Maandag 9 maart 2020
Nickay Willems gaat met alle liefde Alpe d'Huez weer op
Foto: Eigen foto - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - De 16 jaar oude Nickay Willems uit Biddinghuizen heeft een doel. Dit jaar wil de jongeling voor de tweede keer de Franse Alpe d'Huez opfietsen. Hij doet dit samen met andere scholieren als onderdeel van Flevoland Fietst Tegen Kanker (FTTK) en alle jongeren doen dit om geld op te halen voor het goede doel. Nickay wil zijn bijdrage leveren door diverse acties te houden in Biddinghuizen.

"Het project Flevoland Fietst Tegen Kanker geeft scholieren de kans om op te staan tegen kanker", schrijft de organisatie. "Door zelf de Alpe d'Huez te beklimmen, en daarmee geld op te halen. En door vrijwilligerswerk te doen, iets doen voor een ander". Het project is een jaartraject op school, dat uiteindelijk in Frankrijk in de actieweek wordt bekroond. Gedurende het jaar gaan scholieren, ook op de Anger, de school van Nickay, aan de slag met acties om geld in te zamelen. Actieve onderdelen zijn onder andere een 'hoogtestage' in Zuid-Limburg en een benefietavond op 15 mei. De daadwerkelijke beklimming is op 31 mei.

Biddinghuizer acties
Willems deed vorig jaar ook al mee met de actie. "Ik vond het echt enorm geweldig", vertelt Nickay. "Een ervaring die ik nooit zal vergeten en daarom doe ik dit jaar met alle liefde weer mee". De eerste actie die hij gepland heeft, is het plaatsen van zijn foto en verhaal bij het flesseninleverpunt in de plaatselijke Albert Heijn Jan Schuurhuis. Wie het doel wil steunen, kan zijn of haar flessenbon doneren aan de actie. Andere acties in Biddinghuizen zitten in de pijplijn. "Natuurlijk ga ik op school en thuis nog even om tafel om meer mogelijkheden te bedenken. Input hiervoor is altijd welkom", besluit Nickay.

Doneren
Direct online doneren is ook mogelijk. Dit kan via deze crowdfundingsactie.

Meer informatie over de FTTK, vind je op https://flevolandfietsttegenkanker.nl.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Fietsen
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
Adverteerder in de rubriek Goede doelen
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
Adverteerder in de rubriek Bewoners
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top