Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

Tulpenroute zonder bezoekers

Dinsdag 14 april 2020
Tulpenroute zonder bezoekers
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Het is een raar gezicht: bloeiende tulpenvelden, maar nauwelijks bezoekers. Het paasweekend staat normaal gesproken in het teken van tulpen. Vanaf de opening op Goede Vrijdag is de Tulpenroute jaarlijks één kleurenfestijn. Dit jaar heeft de organisatie alle activiteiten afgeblazen en voor tulpenliefhebbers slechts één boodschap: blijf thuis.

"We maken foto's en dronebeelden zodat mensen de tulpen kunnen bekijken op de website", vertelt Herman Vermeer, voorzitter van de Tulpenroute. "We hadden alles helemaal voorbereid, maar corona heeft er voor gezorgd dat we het anders doen. Maar het credo is: blijf thuis." De routes zijn offline gehaald. En dat is te merken. Op de meeste plekken blijven de meeste bezoekers weg.

Beleving
Waar het elk ander jaar stampvol staat heerst nu een oorverdovende stilte. Bij het tulpenbelevingsveld in Creil is geen bezoeker te zien. Even verderop, een zee van geel en een zee van ruimte. Hooguit een enkeling die snel even een paar foto's maakt. En ook bij het doorgaans drukke Schapenpad in Espel is het praktisch uitgestorven.

Afmeldingen
Voor de ondernemers langs de route zijn de maatregelen een bittere pil. Voor Mariska van Diepenbroek en haar bed & breakfast De Kandelaar zijn het normaal hoogtijdagen, maar nu heeft ze alles afgeblazen. "Tot en met mei heb ik alleen maar afmeldingen. We hebben geen bezoekers, geen gasten, geen lunches, geen vergaderingen. We hebben helemaal niks." Maar ook haar boodschap is duidelijk: bezoek de velden niet.

Gelukkig hebben zij en een aantal andere ondernemers voor de tulpenliefhebbers een kleine troost bedacht. Langs de weg verkopen ze bosjes tulpen. Dus voor wie de tulpen niet kan missen zijn de bloemen nog in huis te halen. En dan daarna eventjes met de auto kijken? Hans Vermeer heeft maar één antwoord: "Nee, volgend jaar gaan we er weer voor, maar blijf nu alsjeblieft thuis."

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
Adverteerder in de rubriek Tulpenroute
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top