Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

Waterschap laat extra water in voor boeren en Veluwemeer

Donderdag 23 april 2020
Waterschap laat extra water in voor boeren en Veluwemeer
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Waterschap Zuiderzeeland ziet dat het droger is dan normaal en daarom wordt het waterpeil in Flevoland iets verhoogd. Dat is nodig omdat boeren hun gewassen momenteel extra moeten beregenen. Het waterschap verhoogt het peil met één centimeter per dag, tot tien centimeter boven het normale peil. Op dit moment maakt het waterschap zich nog geen zorgen over de toenemende droogte.

In het landelijk gebied wordt beregend om de gewassen te laten ontkiemen en groeien. Op dit moment zijn er volgens het waterschap geen knelpunten. Het waterpeil van de Hoge Vaart in zuidelijk Flevoland wordt geleidelijk verhoogd om een buffer te hebben als de droogte aanhoudt.

Verder laat het waterschap water in voor het Veluwemeer. Dat is op verzoek van Rijkswaterstaat. Op het Veluwemeer vindt momenteel meer verdamping dan normaal plaats. De verse aanvoer moet ervoor zorgen dat het water in het meer kwalitatief goed blijft, zowel voor flora als fauna.

Om het Veluwemeer van vers water te voorzien, wordt water ingelaten via de sluis bij gemaal De Blocq van Kuffeler. Dit water gaat via de Hoge Vaart naar gemaal Lovink bij Biddinghuizen en wordt daar het Veluwemeer ingepompt.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Veluwemeer
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
Adverteerder in de rubriek Waterschap
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top