Flevolamb Flevolamb
Kjell's Opslag Kjell's Opslag
Peter Evers Peter Evers
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

Nieuws uit de rubriek Waterschap


Adverteerder in de rubriek Waterschap
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
Nieuws uit de rubriek Waterschap
1 2 3 4 5 Volgende >>

Waterschap Zuiderzeeland gaat verder met aanleg duurzame en natuurvriendelijke oevers

Waterschap Zuiderzeeland gaat verder met aanleg duurzame en natuurvriendelijke oevers

09-07-2019 Waterschap Zuiderzeeland gaat in de buurt van Biddinghuizen verder met de aanleg van duurzame en natuurvriendelijke oevers. Het projectplan voor de Zeebies-, Kubbe-, Zijdenetten- en Hoekwanttocht ligt de komende zes weken ter inzage.


Waterschap verhoogt waterpeil vanwege droogte

Waterschap verhoogt waterpeil vanwege droogte

28-06-2019 Waterschap Zuiderzeeland heeft donderdag het waterpeil in heel Flevoland met 10 centimeter verhoogd. Dit doet het Waterschap, omdat in de komende week geen neerslag van betekenis wordt verwacht. De watervraag voor beregening wordt daardoor groter.


Piet Boer heemraad bij Zuiderzeeland

Piet Boer heemraad bij Zuiderzeeland

05-06-2019 Tijdens de vergadering van het algemeen bestuur is dinsdagavond het nieuwe college van Dijkgraaf en Heemraden van Waterschap Zuiderzeeland geïnstalleerd. Eén van de heemraden is Piet Boer uit Biddinghuizen.


Knardijk moet lint van nieuwe natuur worden

Knardijk moet lint van nieuwe natuur worden

14-05-2019 De Knardijk, die dwars door Flevoland loopt, moet beplant worden met allerlei nieuwe planten en bloemen. Dat is het voorstel van imker Rob Triest uit Biddinghuizen. Samen met een aantal anderen heeft hij het idee ingediend bij het Waterschap Zuiderzeeland en werd daar 'met open armen ontvangen'.


Maatregelen waterschap tegen vorstschade fruitteelt

Maatregelen waterschap tegen vorstschade fruitteelt

02-04-2019 Waterschap Zuiderzeeland is begonnen met het doorspoelen van de tochten en vaarten bij Flevolandse fruittelers. Het waterschap helpt de telers met schoon water om vorstschade tegen te gaan.


Water, Wonen en Natuur opnieuw winnaar waterschapsverkiezingen

Water, Wonen en Natuur opnieuw winnaar waterschapsverkiezingen

22-03-2019 Water, Wonen en Natuur is net als vier jaar geleden de grote winnaar van de waterschapsverkiezingen. Dat blijkt uit de voorlopige uitslagen die donderdagmiddag bekend zijn gemaakt. De partij behoudt 6 zetels.


Droogte: nu feitelijk watertekort

Droogte: nu feitelijk watertekort

02-08-2018 Sinds vandaag is er in heel Nederland en dus ook in Flevoland sprake van een feitelijk watertekort, maar er is geen tekort aan drinkwater. Ook de veiligheid van dijken en de energievoorziening is niet in het geding.


Waterschap kan meldingen blauwalg niet meer aan

Waterschap kan meldingen blauwalg niet meer aan

29-07-2018 Waterschap Zuiderzeeland roept op om alleen nog melding te doen van blauwalg als er stankoverlast is. Er komen zo veel meldingen binnen, dat er alleen nog opgetreden kan worden als er echt sprake is van overlast, zegt woordvoerder Therese Kombrink. Het waterschap kan niet op alle getroffen plekken waarschuwingsborden neerzetten.


Watertekort binnen paar weken in Flevoland

Watertekort binnen paar weken in Flevoland

28-07-2018 Als deze droogte aanhoudt ontstaat er in Flevoland binnen een paar weken een watertekort. Dat zeggen Waterschap Zuiderzeeland en Rijkswaterstaat. Het waterpeil van het IJsselmeer, waar Flevoland afhankelijk van is, is dan waarschijnlijk te veel gedaald om als buffer te dienen.


2 miljoen subsidie beschikbaar voor verbetering waterkwaliteit

2 miljoen subsidie beschikbaar voor verbetering waterkwaliteit

20-07-2018 Vanaf maandag 3 september tot vrijdag 23 november kunnen agrariërs in Flevoland opnieuw subsidie aanvragen voor investeringen die bijdragen aan een betere waterkwaliteit. De provincie Flevoland stelt via het plattelandsontwikkelingsprogramma POP3 in totaal € 1.900.000 beschikbaar voor ideeën en initiatieven die de waterkwaliteit direct of indirect kunnen verbeteren.


Waterpeil op niveau behalve in Veluwemeer

Waterpeil op niveau behalve in Veluwemeer

18-07-2018 Het neerslagtekort is in Flevoland de afgelopen week verder toegenomen. De waterpeilen in het IJsselmeergebied zijn op niveau, behalve in de Veluwerandmeren.


Jacht op konijnen die dijk verzwakken

Jacht op konijnen die dijk verzwakken

10-01-2018 Jagers van Faunabeheer hebben in opdracht van Waterschap Zuiderzeeland zo'n 200 konijnen doodgeschoten. De dieren graven holen in dijken en het Waterschap wil niet dat de dijken worden verzwakt.


Boeren onderhouden sloten minder goed

Boeren onderhouden sloten minder goed

22-11-2017 Boeren in Flevoland onderhouden hun sloten minder goed. Dat blijkt uit de najaar-schouw van het Waterschap Zuiderzeeland. In totaal zijn bijna 700 van de ruim 5.500 sloten niet goed onderhouden. Dat is volgens het waterschap 50% meer dan het jaar daarvoor.


Waterschap: rivierkreeft dreigt plaag te worden

Waterschap: rivierkreeft dreigt plaag te worden

24-07-2017 De Flevolandse sloten hebben er bewoners uit verre landen bijgekregen: visjes uit de Balkan en kreeften uit Zuid-Amerika. De exoten krijgen niet overal een warm onthaal.


Dagelijks 200 zwembaden water de polder in

21-06-2017 Het Waterschap Zuiderzeeland laat al een paar dagen ruim een half miljoen kuub water de polder instromen. Dat zijn zo'n 200 volle zwembaden. Om 22:00 uur 's avonds worden de deuren van de Zuidersluis in Almere voor een korte periode helemaal open gezet.


Schouw Waterschap aangepast vanwege vogelgriep

15-11-2016 In verband met de vogelgriep past Waterschap Zuiderzeeland dinsdag de zogenoemde najaarsschouw aan. Tijdens een schouw controleren medewerkers van het waterschap of alle sloten in Flevoland goed gemaaid en schoongemaakt zijn. De najaarsschouw is de meest uitgebreide schouw van het jaar.


Waterschap wil zonneweide bij Lovink

25-08-2016 Voor het zelf opwekken van energie is het waterschap Zuiderzeeland van plan om op het terrein bij gemaal Lovink zonnecollectoren te plaatsen. Dit terrein maakt onderdeel uit van de primaire waterkering. Reacties of bezwaren op het plan kunnen nog tot 29 augustus worden ingediend.


Waterschap wil zonneweide bij gemaal Lovink

17-07-2016 Waterschap Zuiderzeeland wil zonnecollectoren plaatsen bij gemaal Lovink aan de Harderdijk in Biddinghuizen. Van het terrein bij het gemaal wordt in dat geval zo'n tweeduizend vierkante meter gebruikt voor de zonneweide.


Start werkzaamheden rioolgemaal Bremerbergweg

01-03-2016 Waterschap Zuiderzeeland is de renovatie van rioolgemaal 700 Bremerbergweg gestart. De pompen van het rioolgemaal worden gereviseerd. Om dit te kunnen uitvoeren is een tijdelijke noodpompinstallatie geplaatst voor het doorpompen van het afvalwater.


Piekbuien goed op te vangen

23-02-2016 Dijkgraaf Hetty Klavers vertelde aan Omroep Flevoland dat Flevoland relatief goed tegen piekbuien kan. Een toenemend verschijnsel. Zoals op vrijdag 4 september vorig jaar, toen alleen al in Biddinghuizen in één dag 45 millimeter regen viel.


184km extra duurzame oevers in Flevoland

19-10-2015 Waterschap Zuiderzeeland heeft met de aanleg van duurzame en natuurvriendelijke oevers goede resultaten behaald. Dit geldt voor zowel de waterkwaliteit als voor de waterberging. "Het laatste deel wordt binnenkort aangelegd. Daarmee is Flevoland in de periode 2012-2015 in totaal 184 kilometer duurzame en natuurvriendelijke oevers rijker; uniek in Nederland," zegt heemraad Ton Leijten.


Flevolandse gemalen draaien volop

17-08-2015 In het afgelopen weekend is in Flevoland veel neerslag gevallen. In Zuidelijk en Oostelijk Flevoland gemiddeld 35 mm neerslag en in de Noordoostpolder 45 mm. Hierdoor is het neerslagtekort fors gedaald. Dat meldt Waterschap Zuiderzeeland in een nieuwsbericht.


Waterschap verhoogt waterpeil voor beregening

03-07-2015 Waterschap Zuiderzeeland heeft verschillende maatregelen genomen om het waterpeil in de vaarten en tochten goed op peil te houden. Door droogte en war


Renovatie rioolgemaal Bremerbergweg 2 ton duurder

11-03-2015 De renovatie van het rioolgemaal Bremerberg in Biddinghuizen wordt twee ton duurder dan gepland.


Waterakkoord is ondertekend

29-09-2014 Waterschap Zuiderzeeland, Rijkswaterstaat en provincie Flevoland hebben samen het Waterakkoord voor Flevoland vastgesteld. De drie partijen hebben de afspraken over het waterbeheer binnen en buiten de polders op elkaar afgestemd, zodat wonen, werken, recreatie en natuur optimaal is.


1 2 3 4 5 Volgende >>

twitter facebook rss top