AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Flevolamb Flevolamb
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Waterschap geeft meer tijd voor onderhoud schouwsloten

Dinsdag 28 november 2023
Waterschap geeft meer tijd voor onderhoud schouwsloten
Afbeelding ter illustratie
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Waterschap Zuiderzeeland heeft op 15 november alle schouwsloten in Flevoland geïnspecteerd. Een groot aantal sloten voldeed aan de onderhoudsnormen, wat voor tevredenheid zorgt bij het waterschap. Echter, 644 sloten voldeden niet of onvoldoende aan de onderhoudseisen en zijn afgekeurd.

Verlengde herstelperiode door nat weer
Vanwege de recente natte weersomstandigheden heeft het waterschap besloten de herstelperiode met een week te verlengen, waardoor eigenaren en pachters nu drie weken de tijd hebben om de benodigde werkzaamheden uit te voeren. Het waterschap erkent de uitdagingen die het weer met zich meebrengt voor het onderhouden van de sloten.

Schouwsloten
Schouwsloten zijn de sloten die door het waterschap geïnspecteerd worden. Deze inspecties zijn belangrijk om te controleren of de sloten vrij zijn van obstructies zoals overmatige plantengroei, afval of andere blokkades die de waterstroom kunnen hinderen. In Nederland hebben eigenaren van grond grenzend aan deze sloten vaak een onderhoudsplicht. Dit betekent dat zij verantwoordelijk zijn voor het schoonhouden en onderhouden van deze sloten.

Tijdens de schouwperiode bezoeken inspecteurs van het waterschap deze sloten om te controleren of ze goed onderhouden zijn. Als een sloot niet goed onderhouden is, kan het waterschap de eigenaar of pachter aansporen om het onderhoud alsnog uit te voeren binnen een bepaalde termijn.

Herschouw
De eerste herschouw staat gepland voor 6 december 2023. Het waterschap hoopt op verbetering van het weer, zodat eigenaren en pachters de extra tijd kunnen benutten om hun sloten in orde te maken. Voor vragen en meer informatie kunnen belanghebbenden terecht op de website van het waterschap.

Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Landbouwberichten
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
Adverteerder in de rubriek Waterschap
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 4.2 °C
  • 0.0 mm
  • 7.7 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top