Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling

Walibi wordt anderhalvemeter-pretpark

Vrijdag 1 mei 2020
Walibi wordt anderhalvemeter-pretpark
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Walibi Holland gaat maatregelen nemen om straks open te kunnen in de anderhalvemeter-maatschappij. Zo kan straks een beperkt aantal bezoekers (en alleen nog online) een kaartje kopen, mag er maar een beperkt aantal mensen in de attracties en komen er spuugschermen tussen de wachtrijen.

Volgens directeur Mascha van Till is het sluiten van het park bizar. Maar ze heeft er wel begrip voor. "Veiligheid gaat sowieso voor alles", zegt ze in gesprek met het NOS Jeugdjournaal.

Alleen online kaartverkoop
Van Till licht toe dat er straks alleen nog maar online kaarten gekocht kunnen worden voor het pretpark. Op de bonnefooi naar het park in Biddinghuizen toe gaan, heeft geen zin. Online valt er te controleren hoeveel mensen er maximaal in het park zijn. "We kunnen dan zeggen: tot hier en niet verder. Vol is dan vol".

Lege achtbaankarretjes
In de wachtrijen komen straks vakken op de grond, om anderhalve meter afstand te houden. "Met huisgenoten mag je als groepje bij elkaar blijven en hou je alsnog afstand van de rest". Daarnaast komen er plastic schermen te hangen tussen de wachtrijen. "Anders zouden mensen veel te dicht langs elkaar heen lopen."

Ook de achtbaan wordt aangepast: de karretjes blijven deels leeg. Per vier stoeltjes mag er straks nog 1 persoon zitten. En dan is er nog het probleem van de veiligheidsbeugel dat opgelost moet worden. Die beugel moet met de hand gecontroleerd worden en het park weet nog niet hoe daarbij anderhalve meter afstand kan worden gehouden.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Walibi Holland
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top