Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Controle op essentaksterfte in erfbeplantingen

Woensdag 3 juni 2020
Controle op essentaksterfte in erfbeplantingen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Ook dit seizoen is er weer de mogelijkheid om essen in erfbeplantingen in het buitengebied van de gemeente Dronten te laten controleren op aantasting door essentaksterfte. Landschapsbeheer Flevoland kan u, in samenwerking met de gemeente Dronten, voorzien van advies.

"Nu de bomen in blad staan, is het de beste tijd om te beoordelen in welke mate een boom door de ziekte is aangetast", schrijft Landschapsbeheer in een persbericht.

Ervaring
In de afgelopen jaren hebben de medewerkers van Landschapsbeheer Flevoland veel ervaring opgedaan met essentaksterfte. Bij het geven van advies volgen zij het 'Praktijkadvies Essentaksterfte' van de VBNE (vereniging van bos- en natuureigenaren) en maken gebruik van hun eigen jarenlange praktijkervaring in de Flevolandse situatie. Daarnaast overlegt Landschapsbeheer regelmatig met andere belanghebbende partijen om een uniforme beoordeling te waarborgen.

Ondersteunen
De essentaksterfte is wijdverspreid in Flevoland. Landschapsbeheer pleit ervoor om aangetaste essen te laten staan waar dat kan. Op plaatsen waar verzwakte bomen risico's opleveren geldt vaak een kapadvies. Landschapsbeheer kan eigenaren ondersteunen om een verantwoorde afweging te maken.

Afspraak maken
Heeft u het vermoeden dat essen in uw erfbeplanting zijn aangetast door de ziekte, dan kunt u contact opnemen met Landschapsbeheer Flevoland voor een afspraak met een medewerker. Aangetaste bomen die voor kap in aanmerking komen, worden tijdens dit bezoek gemerkt. In het komende najaar, na de bladval, kunnen deze duidelijk gemerkte bomen dan gekapt worden.

Aanmelden
Bewoners van zowel particulier als bedrijfsmatig bewoonde erven komen in aanmerking voor dit advies, waaraan geen kosten verbonden zijn. Het budget van de gemeente voor dit advies is echter wel gelimiteerd. Daarom kunt u het beste op korte termijn een afspraak maken. De aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Aanmelden kan bij Rudy Brummelman, (0320) 294939. Een mail sturen kan ook naar flevoland@landschapsbeheer.net

Landschapsbeheer Flevoland / Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Landbouwberichten
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
Adverteerder in de rubriek Natuur
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top