0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Adm. Financiële Advisering Kafa
Flevolamb Flevolamb
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

Werkzaamheden ombouw turborotonde Ganzenweg-Knardijk van start

Vrijdag 12 juni 2020
Werkzaamheden ombouw turborotonde Ganzenweg-Knardijk van start
Foto: Fotostudio Wierd (Rechtenvrij)

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen week zijn de werkzaamheden voor het ombouwen van de turborotonde op het kruispunt Ganzenweg-Knardijk daadwerkelijk gestart. Gedeputeerde Jan de Reus (provincie Flevoland) en rayonmanager Erik Poel (Strukton Noord & Oost B.V.) gaven donderdagmiddag 11 juni middels een live videoverbinding op de werklocaties officieel het startsein.

Ombouwen kruispunt
In opdracht van Provincie Flevoland gaat Strukton Civiel Noord & Oost B.V. komende jaren de bestaande turborotonde op het kruispunt Ganzenweg (N302), Harderdijk (N306) en Knardijk (N707) ombouwen tot een ongelijkvloers kruispunt. De weg op de dijk tussen Zeewolde en Biddinghuizen is via toe- en afritten bereikbaar. Het ombouwen van de huidige rotonde zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer, kortere reistijd en een grotere verkeersveiligheid. Naast het aanpassen van de rotonde vindt er ook natuurontwikkeling plaats doordat Strukton natuurvriendelijke oevers gaat aanleggen langs de Hoge Dwarsvaart.

Natuurvriendelijke oevers
Op grond van vereniging Natuurmonumenten worden de natuurvriendelijke oevers aangelegd om de robuustheid en diversiteit van verschillende soorten planten en dieren in het gebied te verbeteren en te versterken. Hierdoor verbetert ook de waterkwaliteit in de Hoge Dwarsvaart. Deze verbetering is mogelijk door de beschikbaar gestelde Europese en Provinciale subsidie en de goede samenwerking met Natuurmonumenten en Waterschap Zuiderzeeland.

Bijkomstigheid is dat een groot deel van de grond die vrijkomt bij de werkzaamheden aan de natuurvriendelijke oevers wordt gebruikt voor de aanleg van de benodigde ophogingen en voorbelastingen van het kruispunt. "Dit project is een mooi voorbeeld van hoe we als provincie de polder goed bereikbaar houden maar ook werk met werk maken. Ik ben trots dat er naast infrastructuur ook natuurontwikkeling plaatsvindt", aldus gedeputeerde Jan de Reus.

Startsein
Op bijzondere wijze gaven gedeputeerde Jan de Reus en rayonmanager Erik Poel gistermiddag het startsein voor de werkzaamheden. De RIVM-maatregelen werden gevolgd en met voldoende afstand (zo'n 5 kilometer) kon er toch op de locaties van de werkzaamheden worden stilgestaan bij de start van dit unieke project. Rayonmanager Erik Poel: "Bijzonder om in deze tijd op gepaste afstand hier te zijn om de starthandeling te geven voor dit project. Complimenten aan alle betrokkenen die het door aanpassingen en inzet mogelijk blijven maken om door te gaan. Dit versterkt het vertrouwen wat ik heb in de samenwerking met provincie, stakeholders en zeker ook de partners waarmee we het werk willen gaan realiseren."

Doorkijk
Dit jaar zal Strukton voornamelijk bezig zijn met grondwerk en het verleggen van kabels en leidingen voor de nieuwe situatie, waarvoor enkele momenten hinder kan ontstaan. Pas in 2021 verandert de verkeerssituatie. Voor het auto- en landbouwverkeer, OV, de fietsers en voetgangers wordt een tijdelijke route gemaakt langs de werklocatie zodat veilig gebouwd kan worden aan het nieuwe kruispunt.

Meer informatie is te vinden op https://flevowegen.nl.

Provincie Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wegwerkzaamheden
Adm. Financiële Advisering
Kafa
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.2 °C
  • 0.0 mm
  • 15.4 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top