Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Adm. Financiële Advisering Kafa
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Magere oogst redt bloemensector

Woensdag 22 juli 2020
Magere oogst redt bloemensector
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Het droge voorjaar blijkt goed uit te pakken voor de bloemenbranche. Dat zegt Wim Klink van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB). De Flevolandse bloembollensector heeft zich redelijk hersteld en volgens Klink is dat een behoorlijke opluchting.

"We hadden verwacht dat de bloembollenprijs onderuit zou vallen, maar dat is niet gebeurd", legt Klink uit. "Door het droge voorjaar is de opbrengst zo'n twintig procent lager dan normaal. Daardoor is de prijs op een redelijk stabiel niveau blijven hangen. De handel is daarmee een stuk beter dan we een aantal maanden geleden verwachtten."

Bloemen voor de zorg: handel op gang
In Flevoland zijn er vooral veel telers van bloembollen, volgens Klink. Nadat de sector tijdens de coronacrisis spontaan bloemen gaf aan de zorgmedewerkers en -instellingen, ging dat leven. "Ook anderen zijn toen bloemen gaan kopen om aan zorgmedewerkers te geven. Daarmee kwam de handel toch weer op gang."

Aanvankelijk werd door experts berekend dat corona de bloemenbranche zo'n twee miljard euro zou kosten. De overheid stelde een steunpakket van ongeveer 600 miljoen euro beschikbaar. Volgens Klink is daarvan uiteindelijk maar 200 miljoen euro uitgekeerd.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Tulpenroute
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
Adverteerder in de rubriek Landbouwberichten
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top