Tel. 0321-333169 Peter Evers
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Tegenstanders windplan Groen vangen bot bij Raad van State

Woensdag 16 september 2020
Tegenstanders windplan Groen vangen bot bij Raad van State
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Tegenstanders van windplan Groen hebben bij de Raad van State geen gehoor gevonden voor hun bezwaren. Bijna alle punten van kritiek zijn ongegrond verklaard door het hoogste rechtsorgaan. Als gevolg van deze uitspraak staat niets het bouwen van het windpark nog in de weg.

Onder de 11 bezwaarpartijen waren onder andere bewoners van Ketelhaven, die vinden dat de windmolens veel te dicht op het buurtschap gebouwd worden, en Zweefvliegclub Flevo in Biddinghuizen, die niet wil dat het zweefvliegveld aan de Mosselweg moet wijken voor windmolens.

Geluid en schaduw
Het enige punt van kritiek dat de Raad van State gegrond vond, ging over het geluid en de slagschaduw die alle windmolens samen produceren. Die moeten binnen de daarvoor geldende normen blijven, maar dat stond niet duidelijk omschreven in de plannen. De Raad van State heeft hierin zelf opgetreden door de plannen op dat punt aan te passen.

Windplan Groen wordt gerealiseerd op het grondgebied van de gemeenten Dronten en (een deel van) Lelystad. De bijna honderd windmolens die er nu staan worden afgebroken. Daar komen 90 nieuwe turbines voor in de plaats die minstens twee keer zoveel stroom gaan opwekken.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Windmolens
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top