Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

Flevoland waarschijnlijk 'zorgelijke' regio

Woensdag 23 september 2020
Flevoland waarschijnlijk 'zorgelijke' regio
Foto: RIVM - rechtenvrije afbeelding

BIDDINGHUIZEN - Flevoland wordt waarschijnlijk nog deze week een 'zorgelijke' regio. Dat liet premier Mark Rutte dinsdagavond doorschemeren tijdens een debat in de Tweede Kamer over de bestrijding van het coronavirus.

Volgens Rutte kunnen we "ervan uitgaan" dat er deze week acht nieuwe regio's in de categorie 'zorgelijk' belanden, als je naar de ontwikkeling van de besmettingscijfers kijkt. Het kabinet is volgens de premier samen met de regio's "druk bezig" om een tweede lockdown te voorkomen. Of dat betekent dat er nieuwe maatregelen op komst zijn en waar, zei Rutte niet. Het ministerie van Volksgezondheid is in gesprek met regio's waar de cijfers oplopen, maar wil nog niet zeggen met welke.

Op het zogenoemde coronadashboard is te zien dat er in negen veiligheidsregio's te veel besmettingen zijn, naast de zes regio's waar vorige week maatregelen werden afgekondigd. De alarmbellen voor een regio gaan af als er meer dan 7 positief geteste mensen per 100.000 inwoners zijn. Het gaat om Groningen (14,5), Flevoland (9,5), Zaanstreek-Waterland (11,2), Gooi en Vechtstreek (14,4), Gelderland-Midden (11,5), Gelderland-Zuid (12,5), Brabant-Noord (11,5), Midden- en West-Brabant (8,9), Brabant-Zuidoost (11,5).

Welke regionale maatregelen worden er genomen?
Rutte erkende dat de inperking van de openingstijden in de horeca, die afgelopen vrijdag voor zes regio's werd afgekondigd, niet genoeg zal zijn om de tweede golf tegen te gaan. Het kabinet wil ook weer op gezette momenten gaan communiceren over de crisis en de maatregelen die worden getroffen. De regelmatige persconferenties werden in de zomer afgeschaald, toen het aantal besmettingen fors afnam.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 19.1 °C
  • 9.0 mm
  • 11.0 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top