Tel. 0321-333169 Peter Evers
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Werkzaamheden Elburgerbrug eerder klaar, brug weer open voor verkeer

Woensdag 7 oktober 2020
Werkzaamheden Elburgerbrug eerder klaar, brug weer open voor verkeer
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De afgelopen 3 weken zijn er werkzaamheden uitgevoerd aan de Elburgerbug. Deze werkzaamheden zijn goed verlopen en 3 dagen eerder klaar dan gepland. Vanaf woensdag 7 oktober wordt de brug rond 19.00 uur opengesteld voor verkeer. Ook wordt de brug weer bediend voor de scheepvaart volgens de normale bedientijden.

Automobilisten zal opvallen dat de witte belijning nog niet is aangebracht. Deze wordt in de komende weken aangebracht als het droger weer is. Hiervoor zal nog eenmalig in de avond en/of nacht werkzaamheden plaatsvinden. De brug blijft open voor verkeer en de provincie zet verkeersregelaars in waardoor er vrijwel geen hinder is voor het verkeer.

Terugblik op het werk
De Provincie is 21 september gestart met het uitvoeren van de werkzaamheden aan de Elburgerbrug. Deze werkzaamheden waren noodzakelijk om de asfaltlaag en de betonnen tussenlaag volledig te vervangen. Vanwege de verkeersveiligheid was herstel op korte termijn noodzakelijk.

Op vrijdag 25 september liep de toestroom tot de Elburgerbrug volledig vast

Hoewel de provincie ervoor gekozen heeft om 1 rijbaan open te laten voor verkeer gaf dit de eerste dagen met name tijdens de spits helaas veel hinder voor het verkeer. Nadat door de provincie de nodige maatregelen genomen zijn zoals meer inzet van verkeersregelaars, was de hinder voor het verkeer meestal acceptabel. Door het plaatsen van een tent over de werkzaamheden en het doorwerken in de avond, nacht en de zaterdagen door de aannemer is het gelukt om de werkzaamheden enkele dagen eerder af te ronden. Op woensdag wordt het laatste stukje geasfalteerd en worden de tent en de wegafzettingen weer verwijderd. Vervolgens is de Elburgerbrug vanaf ongeveer 19.00 uur weer open voor verkeer in beide richtingen en zijn ook de beperkte bedientijden voor de scheepvaart weer opgeheven.

Groot Onderhoud Elburgerbrug
In 2021 vindt er groot onderhoud plaats aan de Elburgerbrug. Het gaat dan niet om werkzaamheden aan het wegdek maar wel om de technische installatie, de bedieninstallatie en het verwijderen van het bedienhuisje. Dit zal opnieuw hinder geven voor het verkeer. De provincie kan deze hinder helaas niet voorkomen.

Omdat deze werkzaamheden zijn ingepland kan de provincie wel meer tijd besteden aan de voorbereiding en de afstemming met diverse partijen in de omgeving om de overlast zo veel mogelijk te beperken.

Provincie Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wegwerkzaamheden
Tel. 0321-333169
Peter Evers
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top