Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

Geen nieuw fietspad tussen Biddinghuizen en het Veluwemeer

Maandag 21 december 2020
Geen nieuw fietspad tussen Biddinghuizen en het Veluwemeer
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Er komt geen nieuw fietspad tussen Biddinghuizen en het Veluwemeer. Volgens wethouder Irene Korting van de gemeente Dronten is de aanleg veel te duur: "Daar komt bij dat een volwaardige vrij liggende fietsverbinding langs de Bremerbergweg al aanwezig is". GroenLinks heeft eerder dit jaar meermalen gevraagd om het recreatieve fietspad.

De gemeente heeft gekeken naar een tracé vanuit de nieuwbouwwijk De Graafschap, langs de Alikruiktocht, Alikruikweg, Alikruikpad en Bremerbergpad naar het fietspad langs de Bremerbergdijk. Voor deze route zou de gemeente grond moeten aankopen van zowel particulieren als het Rijksvastgoedbedrijf. Bovendien zou er een brug aangelegd moeten worden en daarmee zouden de kosten te veel oplopen.

Probleem is ook dat een kavelpad, dat langs een aantal windmolens loopt, niet openbaar toegankelijk is. Al met al ziet het Dronter college van burgemeester en wethouders onvoldoende aanknopingspunten om het plan verder uit te werken. In april werd een vergelijkbare conclusie getrokken toen het ging om een recreatief fietspad tussen Dronten en Swifterbant.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Fietsen
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
Adverteerder in de rubriek Veluwemeer
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top