Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Adm. Financiële Advisering Kafa

Waterskivereniging De Harder vernieuwt havenkom

Dinsdag 2 februari 2021
Waterskivereniging De Harder vernieuwt havenkom
Foto: WSV De Harder - rechtenvrije foto

BIDDINGHUIZEN - Waterskivereniging De Harder in Biddinghuizen vernieuwt de havenkom. De vereniging bestaat dit jaar 50 jaar. En dat wordt gevierd met een flinke verbouwing. Er wordt inmiddels hard gewerkt in de havenkom, zegt Liza Cramer van de waterskivereniging.

"We krijgen een compleet nieuwe haven. De oude houten damwanden worden vervangen door betonnen wanden. De aanlegsteigers worden vernieuwd en het aantal ligboxen wordt vergroot."

Na een halve eeuw is het hoog tijd voor een renovatie, zegt Cramer. En dus zijn meerdere graafmachines druk met grondverzet. Alleen het clubgebouw van de vereniging blijft staan, want die is nog in prima staat. De opknapbeurt kost vier ton. "We hebben er heel lang voor gespaard", zegt Cramer. "En we hebben een lening van de bank." Waar het kan, steken de leden zelf de handen uit de mouwen om de boel weer in orde te krijgen.

Nieuwe school
De op het terrein gelegen waterskischool doet ook mee met de vernieuwing. "Wij bestaan dit jaar 25 jaar", zegt Alex Clay van de waterskischool. "Dus laten wij een nieuw schoolgebouw plaatsen. Cursisten kunnen zich daar dan ook meteen omkleden." Volgens Clay heeft corona er voor gezorgd dat de aandacht voor waterskiën is toegenomen. "De ene persoon zit in de boot en de skiër hangt daar een flink eind achter. Je kunt dit volledig coronaproof doen." Clay zegt 30 procent meer aanvragen binnen te krijgen dan voor de coronacrisis.

De waterskivereniging durft het, ondanks de coronacrisis, aan om flink uit te pakken. "We zien dit als een investering. En we zijn er al jaren mee bezig", zegt Liza Cramer. Ze noemt de opknapbeurt een mooie stap voorwaarts. "En het is ook hoog tijd."

De renovatie van de havenkom moet eind maart klaar zijn, zegt Cramer. "Dan start het waterseizoen weer, dus dan willen wij ook van start."

Bron: Omroep Flevoland


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Watersport
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 2.6 °C
  • 1.0 mm
  • 5.7 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top