Tel. 0321-333169 Peter Evers
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Adm. Financiële Advisering Kafa

Gemeente accepteert cadeau Riff van provincie

Woensdag 17 februari 2021
Gemeente accepteert cadeau Riff van provincie
Foto: Bob Gramsma

BIDDINGHUIZEN - Het landschapskunstwerk Riff is overgedragen aan de gemeente Dronten. Het kunstwerk aan de Spijkweg is betaald door de provincie en is een cadeau voor de gemeente. Riff werd in oktober 2019 al geopend, maar de gemeente accepteerde het cadeau toen niet vanwege de veiligheid.

Bij de opening van het kunstwerk was er namelijk geen hek bovenop het kunstwerk. Daardoor zouden bezoekers van de rand kunnen vallen. Daarom werd de trap dichtgetimmerd met een houten plaat. De provincie kwam in november vorig jaar met de oplossing om 1,30 meter lange spijlen aan te brengen, bovenaan de trap. Op die manier kunnen bezoekers nog steeds over het plateau uitkijken, maar er niet meer bovenop komen.

De gemeente heeft de provincie nu een bedankje gestuurd. In een brief wordt gesproken over 'een indrukwekkend en spraakmakend landschapskunstwerk'. De gemeente zegt dat ze het kunstwerk gaat onderhouden. Ook gaat de gemeente het onder de aandacht brengen van het publiek.

Kunstenaar Bob Gramsma ontwierp Riff ter ere van 100 jaar Zuiderzeewet. Daarin werd de aanleg van de Afsluitdijk en de drooglegging van Flevoland bepaald.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Kunst
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top