Teakhouten meubelen PolderTEAK
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Adm. Financiële Advisering Kafa
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat

6700 keer getest tijdens proef grootschalig testen

Donderdag 25 februari 2021
6700 keer getest tijdens proef grootschalig testen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - In de gemeente Dronten zijn tot en met 19 februari 6700 mensen getest op het coronavirus in het kader van het experiment met grootschalig testen. De proef kwam langzaam op gang door het strenge winterweer, toen waren de testlocaties tijdelijk gesloten en werden minder afspraken gemaakt dan van te voren verwacht werd.

Dat meldt minister De Jonge van Volksgezondheid in een brief aan de Tweede Kamer. Alle inwoners van de gemeente Dronten mogen zich tot half maart maximaal drie keer laten testen, ook als ze geen klachten hebben. De GGD wil er zo achter komen hoeveel mensen positief testen ondanks dat ze klachtenvrij zijn. Verder worden de resultaten van het grootschalig testen gebruikt om de logistiek en organisatie van het testen te verbeteren. De GGD geeft zelf overigens tussentijds geen cijfers van opkomst en dergelijke. Dit om de proef niet te beïnvloeden.Andere testplaatsen
Ook in Rotterdam-Charlois en Bunschoten kunnen inwoners mee doen aan grootschalig testen, deze proef loopt parallel aan die van Dronten. Op 19 februari hadden in Rotterdam-Charlois 8500 meegedaan en in Bunschoten 5500 mensen. De proef loopt nog tot en met 21 maart.

In Biddinghuizen is bewust geen corona-teststraat geopend, omdat onderzoekers dan kunnen zien hoe het zit met de bereidheid van inwoners om te reizen voor een coronatest.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top