Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Flevolamb Flevolamb

Gemeentemedewerkers tellen briefstemmen van afgelopen dagen

Woensdag 17 maart 2021
Gemeentemedewerkers tellen briefstemmen van afgelopen dagen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De uitgebrachte briefstemmen in Flevoland worden nu al geteld. Het gaat om de stemmen die tussen woensdag 10 en dinsdag 16 maart binnenkwamen via de post en bij afgiftepunten. Zo gingen medewerkers van de gemeente Dronten woensdagochtend aan de slag met de telling. Daar is tot nu toe drie procent van de stemmen afgekeurd.

Zeventigplussers mogen gebruikmaken van het briefstemmen. Zij kunnen tot en met vandaag hun stem afgeven bij een afgiftepunten. Het was tot vrijdag ook mogelijk om de stem op de bus te doen. Volgens projectleider Peter Paul de Jong van de gemeente zijn in Dronten de meeste briefstemmen via de post binnengekomen. Van die stemmen kwamen 57 ongeldige stemmen binnen. "We hebben negentien stemmen opnieuw bekeken, bij één daarvan zat het stembiljet in dezelfde envelop als de stempas." Degelijke stemmen mogen op voorschrift van minister Ollongren worden goedgekeurd.

Stemmen tellen
Volgens De Jong verloopt het telproces in Dronten tot nu toe voorspoedig. Hij is er blij mee, omdat briefstemmen nieuw is. "De stembiljetten zitten nog in de envelop om het stemgeheim te bewaren. Dus op dit moment worden die opengemaakt en worden de stembiljetten uit de envelop gehaald. Dus dat is anders dan op het reguliere stembureau." De medewerkers van de gemeente houden de stemmen bij die tot nu toe zijn uitgebracht. Ze werken op anderhalve meter afstand van elkaar en dragen een mondkapje.

Twee uur
Omdat de briefstemmen van de afgelopen dagen nu al geteld mogen worden, is er woensdag na 21.00 uur minder werk te doen in het gemeentehuis. Dan hoeven alleen de briefstemmen die woensdag zijn binnengekomen nog geteld te worden, waarna de uitslag bekend wordt gemaakt. "Het telproces zal zo'n anderhalf tot twee uur duren", verwacht De Jong.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Verkiezingen
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 16.6 °C
  • 0.2 mm
  • 23.3 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2020 Voetbalpoule
BHZNet EK2020 Voetbalpoule BHZNet EK2020 Voetbalpoule
BHZNet Tourmanager 2021
BHZNet Tourmanager 2021 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top