Klusbedrijf Johan Bramer Klusbedrijf Johan Bramer
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Kafa Kafa
Flevolamb Flevolamb

Nieuws uit de rubriek Verkiezingen


Adverteerder in de rubriek Verkiezingen
Peter Evers
Peter Evers
Nieuws uit de rubriek Verkiezingen
1 2 3 4 Volgende >>

Uitslag hertelling provinciale staten

Uitslag hertelling provinciale staten

16-04-2019 Dinsdagochtend 16 april is de definitieve uitslag van de verkiezingen Provinciale Staten bekendgemaakt door het centraal stembureau van de verkiezingen. Burgemeester Ina Adema maakte bekend dat de uitslag niet is veranderd.


DENK toch een zetel in Provinciale Staten

DENK toch een zetel in Provinciale Staten

25-03-2019 Maandagochtend 25 maart is de definitieve uitslag van de verkiezingen Provinciale Staten bekendgemaakt door het centraal stembureau van de verkiezingen. Nu ook de restzetels zijn berekend en de voorkeursstemmen geteld, zijn er wijzigingen ten opzichte van de voorlopige uitslag.


VVD nipt de grootste boven FvD in gemeente Dronten

VVD nipt de grootste boven FvD in gemeente Dronten

21-03-2019 In de gemeente Dronten is VVD de grootste partij geworden bij de Provinciale Statenverkiezingen. De partij kreeg bijna 17% van de stemmen en bleef nieuwkomer Forum voor Democratie daarmee maar nipt voor. In Flevoland werd FvD de grootste partij.


Stembureaus voor verkiezingen open tot 21.00 uur

Stembureaus voor verkiezingen open tot 21.00 uur

20-03-2019 Sinds vanochtend 7.30 uur zijn de stembureaus geopend voor de verkiezingen van de Provinciale Staten en het Waterschap. In de gemeente Dronten zijn er in totaal 18 stemlokalen.


'70% Flevolanders is van plan te stemmen'

'70% Flevolanders is van plan te stemmen'

28-02-2019 Een grote meerderheid van 70% van de inwoners van de provincie is van plan te gaan stemmen bij de komende Provinciale Statenverkiezingen. Dat concluderen vakblad Binnenlands Bestuur en onderzoeksbureau Team Vier na een peiling.


Provinciale StemWijzer volgende week online

Provinciale StemWijzer volgende week online

08-02-2019 Steeds meer kiezers weten voor de verkiezingen de websites te vinden waar stemadvies wordt gegeven. Een van die adviespagina's, StemWijzer, komt volgende week woensdag 13 februari online. Zwevende kiezers kunnen voor de Provinciale Statenverkiezingen van woensdag 20 maart op StemWijzer op stellingen reageren en daarmee een stemadvies krijgen.


Gemeente Dronten zoekt stembureauleden

Gemeente Dronten zoekt stembureauleden

07-11-2018 Op 20 maart 2019 worden verkiezingen gehouden voor de Provinciale Staten (en daarmee indirect voor de Eerste Kamer) en voor het waterschap. Later volgend jaar, op 23 mei, zijn er bovendien verkiezingen voor het nieuwe Europees Parlement. De Gemeente Dronten is op zoek naar mensen die de stembureau's willen bemannen tijdens deze dagen.


Nieuw college van B en W geïnstalleerd

Nieuw college van B en W geïnstalleerd

01-06-2018 Het nieuwe college van burgemeester en wethouders van Dronten is donderdagavond geïnstalleerd. Het college bestaat uit Jaap Oosterveld (ChristenUnie), Irene Korting (VVD), Ton van Amerongen (VVD) en Peter van Bergen (Leefbaar Dronten).


Advies college Dronten: VVD, Leefbaar en CU

Advies college Dronten: VVD, Leefbaar en CU

10-04-2018 Dronten zou een college moeten krijgen van VVD, Leefbaar Dronten en de ChristenUnie. Dat staat in het advies dat informateur Harry ter Braak maandagmiddag heeft uitgebracht.


VVD-Kamerleden onder indruk van Biddinghuizer bedrijf

VVD-Kamerleden onder indruk van Biddinghuizer bedrijf

20-03-2018 Kamerleden Helma Lodders en Bente Becker waren 16 maart op werkbezoek in de gemeente Dronten. Beiden zijn bekend in Dronten, Helma Lodders was vorige week nog op werkbezoek en Bente Becker is opgegroeid in Dronten. Toch waren ze nog verrast over wat Dronten te bieden heeft.


Omroep Flevoland lanceert website 'Flevoland Kiest'

Omroep Flevoland lanceert website 'Flevoland Kiest'

05-03-2018 Eén plaats voor alle informatie rond de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Dat heeft Omroep Flevoland beoogd met de website 'Flevoland Kiest', waarop van alle zes de gemeenten in Flevoland informatie te vinden is.


3.692 stemmen uitgebracht in Biddinghuizen: VVD de grootste

17-03-2017 Afgelopen woensdag werden de Tweede Kamerverkiezingen gehouden. In Biddinghuizen kon gestemd worden op drie locaties: Het Koetshuis, De Mimar Sinan Moskee en Kerkcentrum De Voorhof. De voorlopige uitslag is ondertussen bekend, uitgespitst per stembureau.


Verkiezingen: 46% opkomst om 16.00 uur

15-03-2017 Voor de Tweede Kamerverkizeingen op 15 maart is de opkomst op dit moment 46% in de gemeente Dronten. Om 12.00 uur was dit 21,6%. Er kan door inwoners in de hele gemeente gestemd worden.


Moskee Biddinghuizen op lijst stembureau’s

01-02-2017 Dit jaar staat op de lijst met stembureau's in de gemeente Dronten een nieuwe locatie: de Mimar Sinan moskee in Biddinghuizen. In april vorig jaar opperde de moskee deze mogelijkheid bij de gemeente.


Dronten bezuinigt niet bij referendum

02-02-2016 De gemeente Dronten gaat geen specifieke bezuinigingen doorvoeren bij het landelijke referendum over de Associatieovereenkomst tussen de EU en de Oekraïne op woensdag 6 april. Dit heeft het college onlangs besloten.


Gemeente zet nieuwe borden in bij verkiezingen

08-01-2016 De gemeente Dronten gaat bij verkiezingen voortaan borden gebruiken die van tevoren al zijn bedrukt. Dat heeft het college van B en W besloten. Tot nu toe werden traditionele aanplakborden gebruikt maar die zijn verouderd.


Provincie heeft een nieuw college

21-05-2015 De vier gedeputeerden die de komende jaren het college van Gedeputeerde Staten gaan vormen, zijn woensdagavond geïnstalleerd. Het gaat om Jaap Lodders van de VVD, Jan-Nico Appelman van het CDA, Michiel Rijsberman van D66 en Arie Stuivenberg van de SP.


VVD verliest, maar blijft grootste

19-03-2015 De VVD is de grootste partij geworden in de gemeente Dronten, dat blijkt nadat alle stemmen zijn geteld. De liberalen komen uit op 21 procent. De partij levert wel fors in. In 2011 kwam de VVD nog uit op 27,4 procent.


18 maart verkiezingen Provinciale Staten

25-02-2015 Op 18 maart aanstaande zijn de verkiezingen voor de Provinciale staten van Flevoland én het algemeen bestuur van het waterschap Zuiderzeeland. Dit keer mag u dus niet één, maar twee keer stemmen. Afhankelijk van uw nationaliteit ontvangt u een stempas voor één of beide verkiezingen.


Stemwijzer Flevoland gelanceerd

13-02-2015 Commissaris van de Koning Leen Verbeek en Statengriffier Amanda Kost hebben dinsdag de Stemwijzer Flevoland gelanceerd. Ook de kandidaat-Statenleden waren hierbij aanwezig.


Klopman enige Biddinghuizer op stemlijst

08-02-2015 De provincie Flevoland heeft de kandidatenlijsten voor de komende statenverkiezingen gepubliceerd. Jan Klopman is hierop de enige inwoner van Biddinghuizen.


CDA de grootste in Dronten

26-05-2014 Op donderdag 23 mei werden de verkiezingen voor het Europese Parlement in Nederland gehouden. Omdat er in andere EU-landen op zondag 25 mei 2014 nog werd gestemd, is de uitslag pas na 23.00 uur bekendgemaakt.


Wethouders en raadsleden benoemd

23-05-2014 Donderdagavond tijdens de raadsvergadering zijn de wethouders van de gemeente Dronten benoemd. Twee wethouders waren al onderdeel van het vorige college, twee zijn nieuw.


Identiteitsbewijs kwijt op verkiezingsdag?

22-05-2014 Voor de Europese verkiezingen van aanstaande donderdag heeft u een legitimatiebewijs (Nederlands paspoort, identiteitskaart en rijbewijs) nodig. Het mag 5 jaar zijn verlopen – dus geldig tot 23 mei 2009.


CDA Dronten wijst informateurs aan

21-03-2014 Het CDA in de gemeente Dronten heeft vandaag twee informateurs aangewezen. De heren Dirk Minne Vis en Erik Langeweg gaan vanaf dit weekend inhoudelijke gesprekken voeren met alle partijen die in de raad van Dronten zijn gekozen.


1 2 3 4 Volgende >>

zoeken
BHZNet.nl weer
  • 7.8 °C
  • 0.0 mm
  • 14.5 °C
Weerstatistieken ->
40 jaar AH Schuurhuis 40 jaar AH Schuurhuis 40 jaar AH Schuurhuis
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top