Peter Evers Peter Evers
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Klusbedrijf Johan Bramer Klusbedrijf Johan Bramer
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Terrascompleet.nl Terrascompleet.nl

Nieuws uit de rubriek Verkiezingen


Adverteerder in de rubriek Verkiezingen
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
Nieuws uit de rubriek Verkiezingen
1 2 3 4 Volgende >>

Provinciale StemWijzer volgende week online

Provinciale StemWijzer volgende week online

08-02-2019 Steeds meer kiezers weten voor de verkiezingen de websites te vinden waar stemadvies wordt gegeven. Een van die adviespagina's, StemWijzer, komt volgende week woensdag 13 februari online. Zwevende kiezers kunnen voor de Provinciale Statenverkiezingen van woensdag 20 maart op StemWijzer op stellingen reageren en daarmee een stemadvies krijgen.


Gemeente Dronten zoekt stembureauleden

Gemeente Dronten zoekt stembureauleden

07-11-2018 Op 20 maart 2019 worden verkiezingen gehouden voor de Provinciale Staten (en daarmee indirect voor de Eerste Kamer) en voor het waterschap. Later volgend jaar, op 23 mei, zijn er bovendien verkiezingen voor het nieuwe Europees Parlement. De Gemeente Dronten is op zoek naar mensen die de stembureau's willen bemannen tijdens deze dagen.


Nieuw college van B en W geïnstalleerd

Nieuw college van B en W geïnstalleerd

01-06-2018 Het nieuwe college van burgemeester en wethouders van Dronten is donderdagavond geïnstalleerd. Het college bestaat uit Jaap Oosterveld (ChristenUnie), Irene Korting (VVD), Ton van Amerongen (VVD) en Peter van Bergen (Leefbaar Dronten).


Advies college Dronten: VVD, Leefbaar en CU

Advies college Dronten: VVD, Leefbaar en CU

10-04-2018 Dronten zou een college moeten krijgen van VVD, Leefbaar Dronten en de ChristenUnie. Dat staat in het advies dat informateur Harry ter Braak maandagmiddag heeft uitgebracht.


VVD-Kamerleden onder indruk van Biddinghuizer bedrijf

VVD-Kamerleden onder indruk van Biddinghuizer bedrijf

20-03-2018 Kamerleden Helma Lodders en Bente Becker waren 16 maart op werkbezoek in de gemeente Dronten. Beiden zijn bekend in Dronten, Helma Lodders was vorige week nog op werkbezoek en Bente Becker is opgegroeid in Dronten. Toch waren ze nog verrast over wat Dronten te bieden heeft.


Omroep Flevoland lanceert website 'Flevoland Kiest'

Omroep Flevoland lanceert website 'Flevoland Kiest'

05-03-2018 Eén plaats voor alle informatie rond de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Dat heeft Omroep Flevoland beoogd met de website 'Flevoland Kiest', waarop van alle zes de gemeenten in Flevoland informatie te vinden is.


3.692 stemmen uitgebracht in Biddinghuizen: VVD de grootste

17-03-2017 Afgelopen woensdag werden de Tweede Kamerverkiezingen gehouden. In Biddinghuizen kon gestemd worden op drie locaties: Het Koetshuis, De Mimar Sinan Moskee en Kerkcentrum De Voorhof. De voorlopige uitslag is ondertussen bekend, uitgespitst per stembureau.


Verkiezingen: 46% opkomst om 16.00 uur

15-03-2017 Voor de Tweede Kamerverkizeingen op 15 maart is de opkomst op dit moment 46% in de gemeente Dronten. Om 12.00 uur was dit 21,6%. Er kan door inwoners in de hele gemeente gestemd worden.


Moskee Biddinghuizen op lijst stembureau’s

01-02-2017 Dit jaar staat op de lijst met stembureau's in de gemeente Dronten een nieuwe locatie: de Mimar Sinan moskee in Biddinghuizen. In april vorig jaar opperde de moskee deze mogelijkheid bij de gemeente.


Dronten bezuinigt niet bij referendum

02-02-2016 De gemeente Dronten gaat geen specifieke bezuinigingen doorvoeren bij het landelijke referendum over de Associatieovereenkomst tussen de EU en de Oekraïne op woensdag 6 april. Dit heeft het college onlangs besloten.


Gemeente zet nieuwe borden in bij verkiezingen

08-01-2016 De gemeente Dronten gaat bij verkiezingen voortaan borden gebruiken die van tevoren al zijn bedrukt. Dat heeft het college van B en W besloten. Tot nu toe werden traditionele aanplakborden gebruikt maar die zijn verouderd.


Provincie heeft een nieuw college

21-05-2015 De vier gedeputeerden die de komende jaren het college van Gedeputeerde Staten gaan vormen, zijn woensdagavond geïnstalleerd. Het gaat om Jaap Lodders van de VVD, Jan-Nico Appelman van het CDA, Michiel Rijsberman van D66 en Arie Stuivenberg van de SP.


VVD verliest, maar blijft grootste

19-03-2015 De VVD is de grootste partij geworden in de gemeente Dronten, dat blijkt nadat alle stemmen zijn geteld. De liberalen komen uit op 21 procent. De partij levert wel fors in. In 2011 kwam de VVD nog uit op 27,4 procent.


18 maart verkiezingen Provinciale Staten

25-02-2015 Op 18 maart aanstaande zijn de verkiezingen voor de Provinciale staten van Flevoland én het algemeen bestuur van het waterschap Zuiderzeeland. Dit keer mag u dus niet één, maar twee keer stemmen. Afhankelijk van uw nationaliteit ontvangt u een stempas voor één of beide verkiezingen.


Stemwijzer Flevoland gelanceerd

13-02-2015 Commissaris van de Koning Leen Verbeek en Statengriffier Amanda Kost hebben dinsdag de Stemwijzer Flevoland gelanceerd. Ook de kandidaat-Statenleden waren hierbij aanwezig.


Klopman enige Biddinghuizer op stemlijst

08-02-2015 De provincie Flevoland heeft de kandidatenlijsten voor de komende statenverkiezingen gepubliceerd. Jan Klopman is hierop de enige inwoner van Biddinghuizen.


CDA de grootste in Dronten

26-05-2014 Op donderdag 23 mei werden de verkiezingen voor het Europese Parlement in Nederland gehouden. Omdat er in andere EU-landen op zondag 25 mei 2014 nog werd gestemd, is de uitslag pas na 23.00 uur bekendgemaakt.


Wethouders en raadsleden benoemd

23-05-2014 Donderdagavond tijdens de raadsvergadering zijn de wethouders van de gemeente Dronten benoemd. Twee wethouders waren al onderdeel van het vorige college, twee zijn nieuw.


Identiteitsbewijs kwijt op verkiezingsdag?

22-05-2014 Voor de Europese verkiezingen van aanstaande donderdag heeft u een legitimatiebewijs (Nederlands paspoort, identiteitskaart en rijbewijs) nodig. Het mag 5 jaar zijn verlopen – dus geldig tot 23 mei 2009.


CDA Dronten wijst informateurs aan

21-03-2014 Het CDA in de gemeente Dronten heeft vandaag twee informateurs aangewezen. De heren Dirk Minne Vis en Erik Langeweg gaan vanaf dit weekend inhoudelijke gesprekken voeren met alle partijen die in de raad van Dronten zijn gekozen.


CDA wint ook in Biddinghuizen

20-03-2014 Het CDA is niet alleen de grootste partij van de gemeente Dronten maar heeft ook in Biddinghuizen de meeste stemmen gekregen. De partij behaalde in Biddinghuizen bijna 32% van de stemmen.


CDA wint verkiezingen

20-03-2014 Het CDA is de winnaar van de verkiezingen in de gemeente Dronten. De christen-democraten zijn ongeveer even groot als 4 jaar geleden en gaan met 8 zetels de raad in. De overwinning kwam voor lijsttrekker Hans Engelvaart als een grote verrassing. Het resultaat van het CDA is ook tegengesteld aan hoe de partij het er landelijk van af heeft gebracht.


Biddinghuizen naar de stembus

19-03-2014 Vandaag kunnen de inwoners van de gemeente Dronten stemmen voor de gemeenteraad van de komende vier jaar. In Biddinghuizen kan dit in de Voorhof, Het Koetshuis en op het sportpark.


Paul Vermast lijsttrekker GroenLinks Dronten

21-11-2013 Paul Vermast is woensdag door de algemene ledenvergadering van GroenLinks Dronten verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014.


Gratis ijs voor Lowlandsgangers

15-08-2012 Donderdag gaat de PvdA stemmen proberen te winnen door op station Lelystad ijsjes uit te delen aan mensen die op weg zijn naar het Lowlandsfestival.


1 2 3 4 Volgende >>

twitter facebook rss top