Flevolamb Flevolamb
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Nieuw bouwdeel St Jansdal Harderwijk

Donderdag 18 maart 2021
Nieuw bouwdeel St Jansdal Harderwijk
Impressies bouwdeel zuid locatie St Jansdal Harderwijk
Foto: St Jansdal

BIDDINGHUIZEN - Ziekenhuis St Jansdal heeft met de Rabobank en het Waarborgfonds voor de Zorg overeenstemming bereikt over de financiering van een nieuw bouwdeel aan de zuidkant van het gebouw in Harderwijk. Er wordt een nieuwe financiering afgesloten van in totaal dertig miljoen euro.

In het nieuwe bouwdeel komt een groot aantal afdelingen, waaronder een grotere intensive care, een nieuwe verpleegafdeling voor kinderen en tieners en een afdeling voor de behandeling van oncologie patiënten. Op de begane grond komt een acute opname afdeling. Dit is een nieuwe verpleegafdeling tussen de spoedeisende hulp en de vervolgzorg. Dit betekent dat de andere verpleegafdelingen in de avond en nacht veel meer rust gaan ervaren.

Naar verwachting wordt in het najaar van 2021 met de bouw van bouwdeel zuid gestart.

Martine Hoekstra, manager financiën en inkoop: "Ondanks de turbulente periode waarin St Jansdal zich bevindt, hebben de Rabobank en het Waarborgfonds voor de Zorg vertrouwen in de toekomst door de financiering van 'bouwdeel zuid' mogelijk te maken. Wij zijn blij met de financiering en de betrouwbare partners die het Waarborgfonds voor de Zorg en de Rabobank hierin voor ons zijn. We kijken uit naar de realisatiefase."

De bouw van het nieuwe bouwdeel is rand voorwaardelijk voor de volgende stap. Arend Jan Poelarends, lid van de Raad van Bestuur: "Het uiteindelijke doel is het renoveren van ons bestaande beddenhuis. De huidige verpleegafdelingen in Harderwijk zijn nodig aan renovatie toe. Als dat over een paar jaar klaar is, kan ons gebouw uit 1987 weer decennia mee. Met de uitbreiding en renovatie verbeteren we de kwaliteit van een verblijf in ons ziekenhuis.

Naast de bouwactiviteiten in Harderwijk bereidt het ziekenhuis zich eveneens voor op nieuwbouw in Lelystad. Samen met de gemeente Lelystad en andere zorgaanbieders in de regio wordt nagegaan wat hiervoor het beste plan is. Ook voor de polikliniek in Dronten onderzoekt St Jansdal samen met de huisartsen naar een andere locatie die beter past bij de zorg die wordt geleverd.nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Ziekenhuis St Jansdal
Adm. Financiële Advisering
Kafa
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.4 °C
  • 0.0 mm
  • 14.2 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top