Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Adm. Financiële Advisering Kafa
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

St Jansdal opent acute opname afdeling

Vrijdag 17 november 2023
St Jansdal opent acute opname afdeling
Openingshandeling door Leonie Boven, voorzitter raad van bestuur. Leonie onthult de badges van alle medewerkers van de AOA.
Foto: St Jansdal - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Om de toegang tot acute, hoogwaardige, specialistische ziekenhuiszorg nu en in de toekomst voor de patiënten goed te laten verlopen, opende St Jansdal op 16 november een acute opname afdeling in Harderwijk. De patiënten komen op de AOA terecht via onze spoedeisende hulp (SEH) of na een bezoek aan de polikliniek. De afdeling is dan ook dag en nacht open.

Dankzij de AOA hoeven patiënten minder lang op de spoedeisende hulp blijven. Ook zorgt het voor meer rust op andere verpleegafdelingen, omdat daar geen opnames meer plaatsvinden in de avond en nacht. Leonie Boven, voorzitter raad van bestuur: "We zijn ontzettend blij en trots dat we de AOA in onze spiksplinternieuwe ziekenhuisvleugel hebben weten te realiseren. Onze zorgprofessionals zullen ook op deze nieuwe afdeling klaarstaan om de best passende zorg voor onze patiënten leveren."

Patiënten blijven maximaal twee dagen op de AOA. Alles is erop gericht om in die tijd te onderzoeken wat het probleem is en om de behandeling van de klachten te starten. Na het verblijf op de AOA stromen patiënten door naar een gewone verpleegafdeling binnen St Jansdal, kunnen ze terug naar huis of naar een collega zorgaanbieder. De AOA speelt in op de snel groeiende en complexer wordende acute zorgvraag in de regio en stelt St Jansdal beter in staat om de juiste zorg op de juiste plaats te geven.

In steeds meer ziekenhuizen komt er een acute opname afdeling. De ervaringen in het land leren dat de komst van een AOA in een ziekenhuis positief is voor patiënten én voor medewerkers. De zorg op een AOA is helemaal toegespitst op patiënten die onverwachts moeten worden opgenomen, met passende zorg voor de acute fase en snelle diagnostiek.

Groepsfoto medewerkers AOA die ontzettend zin hebben om op de nieuwe afdeling te starten (Foto: St Jansdal)


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Ziekenhuis St Jansdal
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • -0.7 °C
  • 1.0 mm
  • 7.0 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top