Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Tulpenroute Flevoland heeft dit jaar acht routes, Tulpen iets later in bloei

Donderdag 1 april 2021
Tulpenroute Flevoland heeft dit jaar acht routes, Tulpen iets later in bloei
Foto: Ilsakos

BIDDINGHUIZEN - Tulpenroute Flevoland begint officieel op 10 april, maar het duurt hoogstwaarschijnlijk nog iets langer voordat de tulpenvelden bontgekleurd zijn. De groei blijft namelijk ongeveer twee weken achter vergeleken met vorig jaar. Dit komt mede door de strenge vorst.

'Er is nog geen bloei, maar met veertien dagen écht warm weer halen de tulpen meteen weer tien dagen in,' zegt tulpenteler Wim Klink uit Zeewolde. De kans is dus aanwezig dat de tulpenvelden nog groen zijn als de Tulpenroute Flevoland begint.

Acht routes
De tulpenroute wordt dit jaar gehouden van 10 april tot 2 mei en telt in totaal acht routes: vier fietsroutes, drie autoroutes en een wandelroute. Belangrijk om te weten: de autoroute steekt dit jaar iets anders in elkaar dan fiets- en wandelroutes. 'We willen zo goed mogelijk de coronamaatregelen naleven en we willen zoveel mogelijk voorkomen dat te grote groepen mensen bij elkaar komen. Daarom kun je via onze website een ticket kopen met een daarbij behorend tijdsslot', legt bestuurslid Marianne van den Bergh uit.

Veiligheid
Om het voor iedereen veilig en gezellig te houden, vraagt de organisatie van de tulpenroute bezoekers om afstand te houden, groepsvorming te vermijden en om elkaar, en de eigendommen van bewoners en telers, te respecteren. 'Zo maken we er samen een leuke tijd van! Houd je aan de regels… en geniet vooral!'

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Tulpenroute
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 2.0 °C
  • 0.0 mm
  • 10.2 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top