Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Tulpenroute door Zuidelijk- en Oostelijk Flevoland week later van start

Dinsdag 6 april 2021
Tulpenroute door Zuidelijk- en Oostelijk Flevoland week later van start
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Ook de tulpenroute door Zuid- en Oostelijk Flevoland gaat een week later, op vrijdag 16 april, van start. Eerder werd de route in Noordoostpolder al uitgesteld. Het kille weer zorgt ervoor dat de groei van de tulpen achterblijft ten opzichte van voorgaande jaren.

"Dit komt mede door de vorst deze winter en de koude temperaturen van de afgelopen weken. Daarnaast is het zo dat Flevolandse akkers voornamelijk uit (koude) klei bestaan. Dit in combinatie met de frisse wind die hier waait, maakt dat de temperatuur hier vaak iets lager ligt dan elders in het land".

De organisatie achter de route verwacht dat dat het grootste gedeelte van de tulpenvelden pas over anderhalve week in bloei komt te staan. Op sommige plekken is het plastic al wel van de bloemen afgehaald, maar voor een autoroute is het aantal bloeiende tulpenvelden nog te karig.

Hier en daar bloeien de eerste tulpen

Bezoekers die voor de week van 10 april een ticket hadden geboekt, kunnen deze kosteloos omboeken, meldt de organisatie. Er zijn dit jaar drie verschillende routes; door de gemeenten Dronten, Zeewolde en Lelystad. Elke route heeft meerdere startpunten, om te voorkomen dat er te veel mensen tegelijk samenkomen. Vooraf moet er wel een ticket gekocht worden en moeten er een dag en tijdstip worden gereserveerd. Deze editie is van 10 april tot en met 5 mei en staat in het teken van 'Vrede'. Meedoen kost 5 euro.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Tulpenroute
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top