Adm. Financiële Advisering Kafa
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Tel. 0321-333169 Peter Evers

CDA wil meer duidelijkheid over nulmeting windmolens

Donderdag 22 april 2021
CDA wil meer duidelijkheid over nulmeting windmolens
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Het CDA in Dronten wil meer duidelijkheid over het meten van geluid dat nu te horen is zonder nieuwe windmolens. Voor deze nulmeting houdt de partij donderdagvond een pleidooi in de gemeenteraad. Als de nieuwe molens er staan, kan een nieuwe meting volgen, zodat de oude en nieuwe situatie vergelijkbaar zijn.

In februari sprak de gemeenteraad al over de nulmeting. Toen zei wethouder Roelof Siepel dat hij dit wil onderzoeken. "Tot nu toe hebben wij alleen een toezegging gehad als raad van de wethouder dat hij dit gaat onderzoeken.", zegt CDA-raadslid Willemien Wever. "Maar hij zegt nog niet: ik vind het een goed idee of ik ga het zeker doen."

De gemeente Dronten organiseert op 19 mei een online bijeenkomst voor inwoners om ze te informeren over het geluid van windmolens. Het CDA wil nu alvast meer duidelijkheid van de wethouder, omdat er zorgen zijn bij de inwoners van Swifterbant, Ketelhaven en Biddinghuizen nu de oude windmolens afgebroken worden. Het pleidooi wordt gesteund door D66 en de PvdA.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Windmolens
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
Adverteerder in de rubriek Politiek
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top