Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Flevolamb Flevolamb
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat

Gemeente vernieuwt website

Vrijdag 30 april 2021
Gemeente vernieuwt website
Foto: Gemeente Dronten

BIDDINGHUIZEN - Donderdag 29 april is de vernieuwde website Dronten.nl live gegaan. Wethouder Korting van gemeente Dronten is enthousiast over de klantvriendelijke en dienstverlenende website. 'Waar ik trots op ben is dat inwoners hebben meegedacht hoe we de website zo goed mogelijk voor hen kunnen inrichten. Dat laat zien hoe betrokken onze inwoners zijn.'

Digitale dienstverlening
Met de vernieuwing en verbetering van de website zet de gemeente een belangrijke stap in digitale dienstverlening. De grote verbeterpunten waar de bezoeker direct gemak van heeft zijn: beter (voor)leesbaar, beter toegankelijk ook met een mobiele telefoon en tablet en een 'Google-achtige' zoekbalk.

Samen nagedacht over opbouw
Via een enquête konden inwoners meedenken over de opbouw van de website. Zo kon iedereen laten weten hoe de onderwerpen op een logische manier onderverdeeld konden worden. Veel van die ideeën en suggesties zijn overgenomen bij de nieuwe indeling.

Verbeterde zoekmachine
Met de verbeterde inrichting van de zoekmachine kunnen zoekresultaten beter gefilterd worden, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen nieuws en gemeentelijke producten. In de toekomst kan ook worden gezocht in de raadsinformatie. Daarvoor wordt nu eerst nog een link naar de website van de gemeenteraad aangeboden.

Melding openbare ruimte ook via de app
Meldingen voor verbeteringen van de openbare ruimte kunnen gedaan worden via de nieuwe website en de app Fixi. Zie je een stoeptegel loszitten, een gevaarlijk overhangende boom of een omgewaaid omleidingsbord? Maak er een foto van en upload het aan Fixi. Een nieuwe app van gemeente Dronten. Was er op de oude website al een meldpunt openbare ruimte, nu voegt de gemeente de Fixi-app daarbij. Het idee is dat iedereen de ogen en de oren in de gemeente is en door het uploaden van de foto en de locatiegegevens de gemeente op de hoogte wordt gebracht om het euvel te verhelpen. De app is gratis te downloaden via Dronten.nl.

De Fixi app is te downloaden in de Android playstore en via Apple itunes.

Voorleesfunctie en meertalig
Bezoekers kunnen de teksten op de nieuwe website laten voorlezen. Ook is er de optie om een bericht te vertalen in 16 verschillende talen.

Bron: Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Websites
Sybit Sybit
Voor al uw bedrijfssoftware op maat
Aanloophaven 5
8256 CZ
Biddinghuizen
T 0321-332726
E info@sybit.nl
W http://www.sybit.nl
Sybit
Sybit
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top