Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Windplan Groen start Journaal op internet

Dinsdag 15 juni 2021
Windplan Groen start Journaal op internet
Foto: Windplan Groen

BIDDINGHUIZEN - Windplan Groen start donderdag 24 juni met Journaal uitzendingen via internet. In die uitzendingen krijgen omwonenden informatie over uiteenlopende zaken rond de bouw van de windparken binnen Windplan Groen. Kijkers kunnen tijdens de uitzending al vragen stellen.

Na afloop is het Journaal te zien via de website https://www.windplangroen.nl. Daar staat dan ook een overzicht van gestelde vragen en de antwoorden op die vragen.

Het idee voor de uitzendingen kwam voort uit de Corona-beperkingen, maar de journaals blijven ook na versoepelingen op dat gebied bestaan. "Informatie-avonden voor omwonenden waren niet mogelijk en toen is dit idee geboren. Nu de vorm vast staat vinden we het Windplan Groen Journaal een goede aanvulling op de communicatie met omwonenden. Iedereen kan kijken en als het tijdstip niet past kan de belangstellende later via de website alsnog kijken."

De eerste uitzending duurt ongeveer een uur. Bestuursvoorzitter Wim Luijkx geeft aan dat die lengte in de toekomst kan variëren. "Het kan zijn dat we soms kortere uitzendingen hebben. Met bijvoorbeeld thema-journaals van een uur en nieuwsuitzendingen van 15 minuten."

Thema: onderstation
De eerste uitzending is zo'n thema-journaal. De kijker krijgt uitleg over de energietransitie in Flevoland en de vorderingen van Windplan Groen. Centraal staat 24 juni de bouwstart voor een onderstation en het Gesloten Distributiesysteem (GDS) Groen. Deskundigen van TenneT-Lander gaan in op de noodzaak van zo'n onderstation terwijl vanuit aannemersbedrijf Van Gelder wordt toegelicht hoe het ploegen van 40 kilometer aan kabels in zijn werk gaat.

Vragen stellen
Kijkers kunnen tijdens de uitzending vragen stellen aan de gasten in de studio. Indien mogelijk worden die vragen direct beantwoord. Als dat niet mogelijk is, gebeurt de beantwoording achteraf via de website

In de eerste uitzending van het Windplan Groen Journaal zijn te gast:
- Wim Luijkx (Windkoepel Groen)
- Wilfried Groot Koerkamp (Gesloten Distrubutiesysteem Groen)
- Frans de Rijke (TenneT-Liander)
- Peter van der Veer en Marloes Mes (Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken B.V.)

Kijk mee op 24 juni en stel uw vraag
De uitzending van het Windplan Groen Journaal kan donderdag 24 juni (vanaf 20.00 uur) door iedereen worden bekeken. Dat kan op PC of laptop, maar ook op een smartphone. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Kijk via: https://live.kwoot.nl/windplangroen-24juni

Uitzending gemist
Kunt u 24 juni niet kijken, maar wilt u het Journaal toch zien? Kijk dan op de website van Windplan Groen: https://www.windplangroen.nl/Journaal
Daar staat kort na de uitzending een linkje om het Journaal alsnog te bekijken. Gestelde vragen en bijhorende antwoorden worden op diezelfde websitepagina later toegevoegd.

Reageren of alsnog vragen stellen kan dan via mail: info@windplangroen.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Windmolens
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 17.4 °C
  • 0.4 mm
  • 19.2 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top