Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Adm. Financiële Advisering Kafa
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Vervolg onderhoudswerkzaamheden Elburgerbrug

Woensdag 14 juli 2021
Vervolg onderhoudswerkzaamheden Elburgerbrug
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Vrijdag 16 juli wordt vanaf 22.00 uur één rijstrook van de Elburgerbrug afgezet wegens kleine onderhoudswerkzaamheden. Verkeersregelaars leiden het wegverkeer langs het werk.

In het eerste kwartaal van dit jaar zijn kleine scheuren geconstateerd in de slijtlaag van beide rijbanen van de Elburgerbrug. Uit een eerder uitgevoerde analyse van de aannemer blijkt dat het hier gaat om zogenaamde krimpscheuren. Krimpscheuren in de slijtlaag zijn niet ernstig of schadelijk voor het verkeer of de brug. Eén weghelft is reeds in april geïnjecteerd met een speciaal voor krimpscheuren bedoeld product, de andere weghelft is vrijdag 9 juli jl. deels behandeld.

Het is de specialist van de aannemer afgelopen vrijdag niet gelukt de werkzaamheden af te ronden. Vrijdag 16 juli a.s. vanaf 22.00 uur worden de resterende werkzaamheden uitgevoerd, waarbij weer wordt gewerkt met een halve rijbaan afzetting en verkeersregelaars.

Ontstaan krimpscheuren
Krimpscheuren ontstaan doordat er tijdens het uitharden warmte vrijkomt, dit geeft zetting in het materiaal. Of en waar er krimpscheuren ontstaan is niet te voorspellen. Vorig jaar heeft een gespecialiseerde aannemer, die ook de slijtlagen voor start- en landingsbanen van vliegvelden realiseert, de slijtlaag op de Elburgerbrug aangebracht.

Scheurvorming in de slijtlaag is overigens altijd mogelijk. Door de krimpscheuren te injecteren, zorgt de vloeistof van onderuit voor opvulling van de scheur. Deze uitgevoerde reparatie valt onder de garantie die van toepassing is op het reeds geleverde werk.

Provincie Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
Adverteerder in de rubriek Wegwerkzaamheden
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 4.7 °C
  • 0.0 mm
  • 6.1 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top