Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

Opening De Binding te volgen vanaf parkeerplaats en online

Dinsdag 17 augustus 2021
Opening De Binding te volgen vanaf parkeerplaats en online
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Op zaterdag 28 augustus aanstaande wordt met de officiële opening van De Binding de realisatie van het MFG fase 2 afgerond. Het ontmoetingscentrum voor sport, cultuur en horeca, onthulde onlangs de naam voor het gebouw en kondigt nu aan de opening groots uit te voeren. Vanwege geldende coronamaatregelen zal dit op een alternatieve manier plaatsvinden.

Fase één van het MFG startte met voorbereidingen aan het eind van de jaren nul. De eerste ontwerpen voor het gebouw waarin nu de scholen, kinderopvang en bibliotheek zijn gehuisvest volgden in 2011 en de opening in mei 2013. Daarmee was een eerste gekoesterde wens in vervulling gegaan en was bovendien een oplossing gevonden voor het vervangen van de schoolgebouwen en het behouden van een bibliotheek in het dorp.


Tweede fase
Stichting MFG2 werd opgericht om de tweede fase van de plannen uit te werken: het realiseren van een nieuw gebouw op de locatie van kerkcentrum De Voorhof om hierin kerken, een sportzaal als vervanging voor Het Koetshuis en horeca onder te brengen. Haalbaarheidsstudies startten al in 2014 en na het uitwerken van de puzzel rond de exploitatie van het gebouw, ging in 2018 het licht op groen. Even was er nog een rimpeling in het water nadat een actie werd gestart om de sloop van het kerkgebouw tegen te gaan en Stichting Cuypersgenootschap bovendien verzocht het gebouw een monumentale status te geven, maar beide initiatieven liepen op niets uit. De sloop van het kerkgebouw startte derhalve in 2019 en in 2020 kon de eerste paal van het nieuwe gebouw worden geslagen.


Opening
De dag van de opening, zaterdag 28 augustus, start om 11.00 uur met het bekendmaken van de winnaar van de namenwedstrijd voor het gebouw. Er wordt geloot onder de tien inzenders en deze is live te volgen via een Facebook livestream en via kerkdienst gemist van PG Biddinghuizen. De opening zelf is alleen voor genodigden, maar gevraagd wordt aan inwoners om vanaf de parkeerplaats mee te kijken vanaf 15.00 uur. De livestream van deze opening via dezelfde twee online kanalen, start om 14.00 uur.

De Buurman geopend
Na de officiële activiteiten is Restaurant De Buurman vanaf 17.00 uur geopend voor het publiek. De inwoners van Biddinghuizen zijn van harte welkom om een bezoekje te brengen, reserveren is wel gewenst. Reserveren is mogelijk via info@welkombijdebuurman.nl.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek De Buurman
Adm. Financiële Advisering
Kafa
Adverteerder in de rubriek Koetshuis
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Adverteerder in de rubriek Voorhof
Adm. Financiële Advisering
Kafa
Adverteerder in de rubriek Kerk
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
Adverteerder in de rubriek MFG
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top