Teakhouten meubelen PolderTEAK
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

G-Art schenkt schilderijen aan De Meerpaal

Woensdag 18 augustus 2021
G-Art schenkt schilderijen aan De Meerpaal
Afbeelding ter illustratie
Foto: G-Art, kunstenaar: Kevin - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Sinds enkele jaren werkt De Meerpaal met haar Dag Atelier nauw samen met G-Art, een organisatie uit Biddinghuizen die zich bezighoudt met de promotie, verkoop en uitleen van G-Kunst. Deze kunst is gemaakt door kunstenaars met een verstandelijke en/of psychische beperking.

Van 2 tot en met 12 september is de expositie van de G-stars te zien op het binnenplein van De Meerpaal. Na twee weken krijgen de schilderijen een permanente plek in de gangen en kantoren van De Meerpaal. "We zijn trots dat we het werk van deze talenten een prominente plek mogen geven. Kunst kent geen grenzen en deze werken verdienen het om gezien te worden", aldus Monique Hanekamp, beeldend docent bij De Meerpaal en docent van het Dag Atelier.

Creatief
Het Dag Atelier in De Meerpaal is een kleinschalige dagbestedingsplek voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke en/of psychische beperking die creatief bezig willen zijn. Monique: "We bieden een veilige omgeving, met persoonlijke aandacht en begeleiding, waar de kunstenaars zich kunnen ontwikkelen op het gebied van tekenen, schilderen, animatie en boetseren. Door op een creatieve wijze een dag(deel) in te vullen, merk je dat de dagelijkse beslommeringen van de kunstenaars afvallen en hun gedachten vrij zijn en de creativiteit gaat stromen."

Bij het Dag Atelier in De Meerpaal worden veel kunstwerken geproduceerd. Hiermee wordt actief bijgedragen aan de vernieuwing van de collectie van G-Art. Enkele kunstwerken van eigen cursisten zijn dan ook te zien in de expositie. Het initiatief van de schenking door G-Art wordt financieel ondersteund door het Fonds Leefbaarheid.

Door deze schenking komt er beweging in de collectie en kan er ook weer nieuw werk aangeschaft worden of worden andere projecten uitgevoerd in de ateliers die G-Art ondersteunt.

Verschillende ateliers
G-Art werkt binnen Flevoland samen met verschillende ateliers, waaronder het Dag Atelier in De Meerpaal. Tijdens de lessen van het Dag Atelier kunnen deelnemers zich op kunstzinnig gebied verder ontwikkelen. Meer informatie over het Dag Atelier is te vinden via www.meerpaal.nl/dag-atelier.

De Meerpaal

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Kunst
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
Adverteerder in de rubriek Meerpaal
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 17.8 °C
  • 0.0 mm
  • 12.6 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top