Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Flevolamb Flevolamb
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

Bedrijven kunnen gooi doen naar busvervoer in Flevoland

Dinsdag 7 september 2021
Bedrijven kunnen gooi doen naar busvervoer in Flevoland
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Busbedrijven kunnen zich inschrijven om het vervoer in de regio IJssel-Vecht in handen te krijgen. Degene die de opdracht toegewezen krijgt, mag dertien jaar het busvervoer in grote delen van Flevoland, Gelderland en Overijssel verzorgen. Vervoerders kunnen zich tot 14 december melden.

Het busvervoer in IJssel-Vecht wordt opnieuw aanbesteed vanwege fraude bij Keolis. De vervoerder kreeg de vorige opdracht, maar moest die later inleveren vanwege geheime afspraken met Chinese busfabrikanten. Door de misstanden legden provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel het bedrijf een boete op van 2,9 miljoen euro. Ondanks de ontdekte fraude bij Keolis, mag het bedrijf zich nu wel opnieuw inschrijven voor de opdracht.

IJssel-Vecht
Onder de regio IJssel-Vecht vallen het stadsvervoer in Lelystad en het streekvervoer in een groot deel van Flevoland. Ook delen van Overijssel en Gelderland vallen onder IJssel-Vecht. De vervoerder die de opdracht krijgt, mag vanaf december volgend jaar gaan rijden in de drie provincies.

Vergoeding
Vervoerders die de opdracht niet krijgen, hebben recht op een financiële tegemoetkoming. Daarmee wordt een deel van de kosten voor het meedoen aan de aanbesteding vergoed. Het gaat om een compensatie van 200.000 euro per bedrijf. "Dat bedrag is niet kostendekkend", zegt een woordvoerder van de provincie Flevoland. Toch hopen de provincies dat met de tegemoetkoming de financiële drempels om mee te dingen naar de opdracht verlaagd worden.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Openbaar Vervoer
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top