Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Waterbazen scheppen voor schoon water

Vrijdag 17 september 2021
Waterbazen scheppen voor schoon water
Foto: Waterschap Zuiderzeeland

BIDDINGHUIZEN - Waterschap Zuiderzeeland roept Waterbazen op om mee te helpen zwerfafval te rapen op en rond het water. Door te Scheppen voor schoon water draag je bij aan het terugdringen van (plastic) afval en hou je het water schoon.

Je ziet ze niet altijd, maar ons land zit vol Waterbazen: Mensen die met grote of kleine aanpassingen steeds waterbewuster proberen te leven. Door bijvoorbeeld regenwater op te vangen met een regenton, de tegels in de tuin te vervangen door planten, zwerfvuil langs oevers te rapen en geen vochtige doekjes of frituurvet meer door de wc te spoelen. Waterschap Zuiderzeeland is ontzettend blij met alle waterbazen. Want hoe meer waterbewuste mensen, hoe beter. Zelf werkt het waterschap ook elke dag hard aan schoon en voldoende water én veilige dijken.

Met het verzamelen van zwerfafval maak je kans op een prijs
Ruim jij wel eens zwerfafval op rond of op het water? Dan ben je een waterbaas. Plaats voor 10 oktober een selfie met je vangst en gebruik de hashtag #scheppenvoorschoonwaterzuiderzeeland. Wie weet win jij dan een suples of een regenton.

Als je daarnaast het afval dat je raapt registreert via de app Litterati, draag je bij aan het in kaart brengen. Zo weten we welke soorten en merken afval het meeste voorkomen. De Plastic Soup Foundation krijgt meer inzicht in het probleem en hoe we dat in de toekomst beter kunnen aanpakken.

Basisscholen kunnen meehelpen
Ook jonge waterbazen worden aangesproken: Ruim met je klas het afval op langs het water of rondom het schoolplein. Doe dat wel op een veilige manier! Als jullie dit doen tijdens de campagneperiode en daar een leuke foto van maken dan kun je een geldprijs winnen voor de school.

Kijk voor meer informatie over 'Scheppen voor schoon water' op de website https://www.zuiderzeeland.nl/waterbazen. Hier staan nog meer waterbazentips.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Waterschap
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 16.8 °C
  • 0.0 mm
  • 23.4 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top