Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Adm. Financiële Advisering Kafa
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Fietsersbond: "Tunnel is veiligste oplossing voor gevaarlijke kruising"

Woensdag 22 september 2021
Fietsersbond:
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Een fietstunnel is de beste oplossing om ongelukken te voorkomen bij de kruising Biddingringweg Dronterweg. Dat zegt Marcel van der Weijden van de Fietsersbond afdeling Dronten.

Aanleiding voor zijn pleidooi is een ongeluk dinsdagmiddag, waarbij een fietser zwaargewond raakte door een aanrijding met een auto. Het ongeluk gebeurde op die volgens de Fietsersbond én omwonenden beruchte kruising.

Biddinghuizer scholieren
Berucht omdat op dat punt vaker ongelukken gebeuren, soms met dodelijke afloop. Volgens Van der Weijden is vooral de hoge snelheid van automobilisten de oorzaak van ongevallen. De oversteek bij de kruising Biddingringweg met de Dronterweg wordt veel gebruikt door onder meer scholieren uit Biddinghuizen. De verkeersveiligheid moet volgens de bond gewaarborgd wordt.

De provincie Flevoland is van plan om een rotonde aan te leggen bij deze kruising, met een veilige oversteek voor fietsers. Van der Weijden vindt het plan een verbetering ten opzichte van de huidige situatie, maar hij wil liever een tunnel: "Je moet die verkeersstromen naar onze mening zien te scheiden door een ongelijkvloerse kruising. Dus een fietstunneltje."

Eerder pleitte de gemeente Dronten ook voor de aanleg van een tunnel.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wegwerkzaamheden
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
Adverteerder in de rubriek Fietsen
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top