Tel. 0321-333169 Peter Evers
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

GGD vraagt ouders van 9-jarigen mening over HPV-vaccinatie

Maandag 27 september 2021
GGD vraagt ouders van 9-jarigen mening over HPV-vaccinatie
Foto: Pexels.com - cottonbro / rechtenvrije afbeelding

BIDDINGHUIZEN - GGD Flevoland wil van de ouders van 9-jarige meisjes en jongens weten hoe ze denken over de HPV-vaccinatie. De 'prik tegen baarmoederhalskanker' wordt nu aangeboden aan meisjes van 12 en 13 jaar, maar vanaf volgend jaar ook aan jongens. Ook de leeftijd gaat omlaag, naar 10 jaar.

De HPV-prik zit in het Rijksvaccinatieprogramma. Hij voorkomt dat het humaan papilloma virus diverse soorten kanker kan veroorzaken. Naast baarmoederhalskanker gaat het ook om vagina- en peniskanker, mondkanker, keelkanker en anuskanker.

Juiste informatie
De GGD nodigt nu 2500 Flevolandse ouders met een zoon of dochter die zijn geboren in 2012 uit om mee te doen aan een vrijwillig onderzoek. Dat moet laten zien welke vragen ouders hebben over HPV-vaccinaties. "Het is voor ons erg waardevol dat ouders meedoen, zelfs als zij twijfels hebben over de HPV-vaccinatie", zegt Christel Bleijenburg, jeugdarts bij GGD Flevoland en onderzoeker. "Het gaat erom dat ouders de juiste informatie krijgen en zo beter kunnen beslissen over HPV-vaccinaties voor hun kind."

Veilig
Over de HPV-vaccinatie bestaan sinds de invoering in 2008 hardnekkige misverstanden. Zo werd beweerd dat chronische vermoeidheid en zelfs onvruchtbaarheid er bijwerkingen van waren. Het RIVM meldt dat uitgebreid onderzoek heeft aangetoond dat hiervan niets waar is, en dat het vaccin veilig is.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gezondheidszorg
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 11.9 °C
  • 0.0 mm
  • 10.6 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top