Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

Begin februari lezing over wilde bijen en insectenhotels

Donderdag 27 januari 2022
Begin februari lezing over wilde bijen en insectenhotels
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Het programma voor de nieuwe online lezingen van Landschapsbeheer Flevoland is bekend. "Het is een variatie aan onderwerpen over biodiversiteit in Flevoland met vooral ook aandacht voor wat u zelf kunt bijdragen om de natuur in uw eigen omgeving te vergroten", schrijft Landschapsbeheer. De eerstvolgende lezing is op 2 februari en gaat over wilde bijen en insectenhotels.

Het onderwerp op deze woensdagavond luidt: "Hebben bijenhotels wel of geen nut?". Aan bod komen vragen zoals: Welke wilde bijen maken gebruik van bijenhotels? Hoe werkt zo'n bijenhotel eigenlijk? Zijn bijenhotels nuttig om te maken en neer te zetten? Zo ja, wat is dan de beste locatie? En is er verschil tussen een insectenhotel of een bijenhotel? En wat kunnen wij (nog meer) voor deze bewoners doen?

Veel vragen worden tijdens deze online lezing behandeld. Petra Borsch is de presentator, zij is als projectmedewerker bij Landschapsbeheer al vele jaren bezig met ecologisch groenbeheer en bijvriendelijke inrichting van groenstroken.

Gratis bijwonen
Deze lezingen zijn gratis en bedoeld voor alle groene vrijwilligers en andere geïnteresseerden in Flevoland. Aanmelden via flevoland@landschapsbeheer.net. Per mail wordt een inlogcode toegestuurd die op de avond zelf toegang geeft tot de lezing. Aanmelden kan tot uiterlijk één dag van tevoren aanmelden. Tijdens de presentatie is er ruimschoots gelegenheid om via de chat vragen te stellen.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Natuur
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top