Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Kunstwerken G-Art naar De Regenboog

Dinsdag 12 april 2022
Kunstwerken G-Art naar De Regenboog
Afbeelding ter illustratie
Foto: G-Art, kunstenaar: Kevin - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Op 7 april 2022 ontvingen bewoners van Woonzorgcentrum De Regenboog in Dronten kunstwerken van G-Art uit Biddinghuizen. G-Art schenkt 50 schilderijen aan deze vestiging van Coloriet. De schilderijen krijgen een plek op de gangen, bij de appartementen van de cliënten.

Gedeputeerde Harold Hofstra (Provincie Flevoland) overhandigde, samen met directeur Bert Apperlo, het eerste schilderij aan een bewoner van de Regenboog. De gedeputeerde blikt terug: "Het is mooi om te zien hoe G-Art een podium geeft aan kunstenaars met een beperking, door kunst te schenken aan De Regenboog en andere zorginstellingen in Flevoland. De leefomgeving van de bewoners ziet er hierdoor echt een stuk fleuriger uit. Ik ben blij dat provincie Flevoland heeft kunnen bijdragen aan dit waardevolle initiatief."

Kunst sluit niemand uit
G-Art is een maatschappelijke organisatie die regionale talenten met een verstandelijke en/of psychische beperking een passend en professioneel podium wil bieden. In Flevoland werkt G-Art hiervoor samen met verschillende ateliers. Hier werken de kunstenaars onder begeleiding van professionele kunstenaars aan hun artistieke talenten. G-Art houdt zich bezig met de promotie, verkoop en uitleen van G-Kunst. Dit doen zij onder het motto 'Kunst sluit niemand uit'. G-Art wil hiermee een bijdrage leveren aan de emancipatie en normalisatie van deze kunstenaars in onze samenleving.

€ 35.000 subsidie
Om de collectie te vernieuwen en om te kunnen blijven investeren in nieuwe kunstwerken van deze kunstenaars, vroeg G-Art subsidie aan bij het Fonds Leefbaarheid 2017 - 2019. Provincie Flevoland is eigenaar van dit fonds. In 2019 ontving G-Art 35.000 euro subsidie, om onder meer kunst te schenken aan zorginstellingen. Deze instellingen hebben vaak een beperkt budget, maar willen wel graag de lege muren wat meer kleur geven. Dat kan met de bijzondere kunstwerken van G-Art. Zo kan de grote kunstcollectie van G-Art worden ververst en kunnen de kunstenaars nieuwe kunst blijven maken.

Bron: Provincie Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coloriet
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
Adverteerder in de rubriek Kunst
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 9.2 °C
  • 3.2 mm
  • 8.0 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet WK2022 Voetbalpoule
BHZNet WK2022 Voetbalpoule BHZNet WK2022 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top