Tel. 0321-333169 Peter Evers
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

EBS nieuwe busvervoerder in IJssel-Vecht

Dinsdag 12 april 2022
EBS nieuwe busvervoerder in IJssel-Vecht
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Vanaf december 2022 verzorgt EBS het busvervoer in het noordelijke deel van de Veluwe en Midden-Overijssel. Dit omvat onder meer het stadsvervoer in Apeldoorn en Zwolle. Vanaf december 2023 verzorgt deze vervoerder ook het OV in de regio IJsselmond en Lelystad. Dit is het resultaat van de aanbesteding van een gezamenlijke 13-jarige busconcessie van de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel.

De nieuwe concessie IJssel-Vecht 2023-2035 biedt duurzaam, aantrekkelijk en toekomstbestendig openbaar vervoer dat aansluit op de wensen en behoeften van reizigers.

3 bedrijven
Vervoerders EBS, Keolis en Qbuzz hebben een bod gedaan om het busvervoer te mogen verzorgen in de vervoersregio IJssel-Vecht. EBS kwam als beste uit de bus. De provincies betalen hiervoor ongeveer € 80 miljoen per jaar. In totaal gaat het om zo'n 300 bussen. Reizigersorganisaties bracht een advies uit over de eisen aan het vervoerscontract.

Ambitieuze vervoerderZ
Het huidige aanbod van busvervoer blijft bijna overal in stand en de huidige lijnen blijven bestaan. Zo blijven de regionale centra zoals Apeldoorn, Harderwijk en Zwolle goed bereikbaar. Dit geldt ook voor de middelgrote steden en het landelijk gebied. De vervoerder biedt ook nieuwe verbindingen aan. De zomerdienstregeling wordt 5 weken. Dat is korter dan gebruikelijk waarmee ook de bereikbaarheid groter wordt.

Het OV-aanbod sluit goed aan op de vervoerbehoeften van de inwoners en bezoekers en vult veel van de wensen van de provincies in. EBS toont daarbij ambitie met het inzetten op een uitgebreid Hoogwaardig Openbaar Vervoer-netwerk met comfortRRReis in combinatie met de introductie van een nieuw type snelle verbinding bijvoorbeeld tussen Apeldoorn en Zwolle.

Duurzaam en aantrekkelijk openbaar vervoer
EBS investeert in de ontwikkeling van de chauffeurs. Positief is verder dat EBS de reizigersbeleving centraal stelt tijdens alle fasen van hun reis en in alle communicatiekanalen en dat EBS goed onderbouwt hoe zij een excellente dienstverlening gaat bereiken. Ten slotte levert EBS met haar duurzaamheidsstrategie een goede bijdrage aan de doelstelling van de provincies om landelijke afspraken over verdere verduurzaming van het openbaar vervoer versneld te realiseren. EBS zet een groot deel van de huidige elektrische bussen in.

Beoordelingscriteria
Bij de aanbesteding is rekening gehouden met de gevolgen van de coronapandemie. Zo krijgt de vervoerder meer mogelijkheden om bij wijzigingen in de vraag de dienstregeling daarop aan te passen. De vervoerder loopt ook minder risico als er minder reizigers de bus nemen. In de aanbesteding is veel aandacht gegeven aan het herstel van het aanbod van openbaar vervoer door een vervoerder met een duidelijke visie en strategie voor ontwikkeling van openbaar vervoer in de toekomst.

Provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Openbaar Vervoer
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 30.3 °C
  • 0.0 mm
  • 20.6 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top